دبير کميته راهبردي گردشگري و عشايري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب به ميراث آريا (chtn) گفت: عشاير به دليل حفظ ارزش‌ها، آداب و رسوم و سنن زندگي و استفاده از اين معيارها در توليدات صنايع‌دستي توانستند گردشگران زيادي را به اين مناطق جذب کنند.

\"محمد نمازي\" افزود: محصولات صنايع‌دستي در جامعه صنعتي و زندگي شهرنشيني امروز تغيير‌ات مناسبي را به وجود آورده است.

وي با بيان اينکه عمده توليدات عشايري لباس‌، دست‌بافته‌ها و وسايل زينتي است، توضيح داد: مردم عشاير 80 درصد لوازم زندگي خود، مانند منسوجات، ظروف و وسايل طبخ غذا و ... را خود تهيه مي‌کنند.

وي استفاده عشاير از رنگ‌هاي زنده و طبيعي در صنايع‌دستي را دليل اصلي جذاب بودن توليدات آنان دانست و گفت: تمام وسايل زينتي و آرايشي عشاير نيز توسط خودشان توليد مي‌شود.

نمازي بافت سياه چادر عشاير از پشم بز را يکي از شاهکارهاي صنايع‌دستي کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: عبور نکردن آب از منافذ سياه‌چادرها موجب حيرت گردشگران مي‌شود و آنان براي ديدن اين هنر بديع و رفتن به مناطق عشايري علاقه نشان مي‌دهند.

دبير کميته راهبردي گردشگري و عشايري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري اجراي آداب و رسوم خاص در مراسم عروسي و وجود چوبدستي‌هاي مخصوص کوه‌نوردي براي افراد کهنسال را از ديگر جاذبه‌هاي مناطق عشايري عنوان کرد.

113/

انتهای پیام/

کد خبر 1386061243