وي افزود: قطاعي از رشتههاي ظريف، دقيق و زيباي هنري است که در آن هنرمند پس از طراحي روي کاغذ ساده يا رنگي نقوش مورد نظر را بهوسيله قيچي با دقت و ظرافت برش ميدهد.
چوبک با بيان اينکه خاستگاه اوليه اين رشته، کشور چين است، يادآور شد: هنر قطاعي همراه با ساير رهاوردهاي جاده ابريشم وارد ايران شد و پس از ايران به عثماني و سپس به کشورهاي لهستان، فرانسه و سوئيس رفت.
هنرمند تهراني در ادامه پيدايش هنر قطاعي در ايران را مربوط به سده نهم هجري قمري دانست و گفت: با بررسي نمونهها و شواهد بهدست آمده مشخص شد که رواج و گسترش هنر ياد شده، در ميان مردم شهرهاي تبريز و شيراز بيشتر از جاهاي ديگر ايران بوده است.
وي با بيان اينکه هنر قطاعي در هيچ کشور ديگري نظير ايران و لهستان فراگير نشد، افزود: درحالحاضر قطاعي در لهستان به اندازهاي گسترش يافته است که جزء رشتههاي بومي اين کشور به حساب ميآيد.
چوبک در ادامه گفت: در ايران قطاعي همواره در خدمت هنر کتابآرايي، تزيين قرآن و ديوان شاعران بوده است.
وي با اشاره به ابزار مورد نياز اجراي هنر قطاعي تصريح کرد: قيچي تنها وسيله برش طرح مورد نظر است چنانچه کنترل قيچي در مقايسه با ابزار ديگر نظير کاتر يا تيغ آسانتر بوده و ظرافت کار قيچي بيشتر ميشود.
هنرمندان تهراني در پايان خوستار توجه هر چه بيشتر هنرمندان رشتههاي مرتبط با رشته قطاعي شد و گفت: در صورت تعامل هنرمندان ميتوان به کاربرد گستردهتر هنر قطاعي در کشور اميدوار بود.
M/114
انتهای پیام/