\"ثريا باباخاني\" ،معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه با بيان اين مطلب به ميراث آريا گفت:به منظور سامان دهي و حفاظت بناي تاريخي سراب مورت گيلانغرب 227ميليون ريال ،سامان دهي قلعه گبري سرپل ذهاب 400 ميليون ريال و سامان دهي تپه چغاگاوانه 173 ميليون ريال در سال جاري اختصاص يافته است.

لازم به ذکر است ،قلعه گبري متعلق به دوره ساساني به شماره 833 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.

تپه تاريخي چغاگاوانه نيز با ارتفاع بيست و پنج متر در مرکز شهر اسلام آباد قرار دارد. بخش زيادي از اين تپه به خاطر توسعه شهري از بين رفته و تنها در حدود ده هزار متر مربع آن باقي مانده است. در سال 1936 ميلادي، «اريک اشميت» طي بررسي غرب ايران موفق به تهيه عکس هوايي از اين محوطه تاريخي شد.

پس از آن در سال 1346 شمسي هيأتي از مرکز باستان شناسي ايران اقدام به گمانه زني اين تپه کرد که در نتيجه اين گمانه زني آثاري از دوره مس و سنگ تا عصر آهن شناسايي شد.

در سال 1349 نيز هيأتي به سرپرستي محمود کردواني اقدام به کاوش در اين محوطه کرد که با انجام اين کاوش ها، مجموعه بنايي از عصر آهن II (حدود 900 – 800 ق. م) شناسايي شد.

اين بنا شامل مجموعه اي از اتاق ها است که احتمالاً بخش شرقي آن محل سکونت حاکم و بخش غربيآن مرکزي براي کارهاي اداري و صنعتي بوده است.

116/



انتهای پیام/

کد خبر 1386061452