اين افراد با اين توضيح که تاکنون هيچ وامي حتي براي تأمين مايحتاج زندگي و مواد اوليه توليد حصير از شرکت تعاوني دريافت نکردهاند گفته مسئولان به هر شيوه ممکن از طريق صندوق مهر امام رضا (ع) به آنان وام اعطا کنند چرا که دريافت وام مذکور برايشان جنبه حياتي پيدا کرده است.
\"يحيي دانش\" سرپرست معاونت صنايعدستي و هنرهاي سنتي در اين رابطه، در گفتگوي تلفني با ميراث آريا(CHTN)، با اشاره به وجود نابساماني در حوزه حصيربافي که يکي از اصليترين رشتههاي استان است، تصريح کرد: به اين دليل که مدت زيادي نيست مسئوليت حوزه مذکور را به عهده گرفتهام از وجود تعاوني حصيربافان بياطلاع بودم و به همين خاطر با دعوت از هنرمندان حصيرباف سيستان براي حضور در نمايشگاههاي سراسري، نخستين گام حمايتي را برايشان برداشتيم.
وي تأکيد کرد: از اين پس نظارت مستمر و مستقيمي بر فعاليت تعاوني حصيربافان صورت ميگيرد، چنانکه تمام انبارها و کارگاههاي زيرنظر اين تعاوني مورد بازديد قرار خواهد گرفت و از فعاليت واحدهاي غيرمجاز نيز جلوگيري خواهد شد.
دانش با اشاره به اينکه هنرمندان مشکلي براي گرفتن وام از طريق صندوق مهر امام رضا(ع) نخواهند داشت، يادآور شد: هر يک از حصيربافان چنانچه کارت صنعتگري و مجوز فعاليت از معاونت صنايعدستي داشته باشند ميتوانند از تسهيلات صندوق مهر امام رضا و بنگاههاي اقتصادي کوچک زودبازده استفاده کنند.
وي با اظهار بياطلاعي از اعتبارات اختصاص يافته به استان از طريق صندوق مهرامام رضا(ع) و بنگاههاي کوچک زودبازده تصريح کرد: تا يک هفته آينده اعتبارات بنگاههاي اقتصادي کوچک زودبازده مشخص خواهد شد و هنرمندان ميتوانند 3 تا 6 ميليون تومان وام با بهره 12 درصد از طريق بانکهاي عامل دريافت کنند.
اين گزارش ميافزايد: تنها گرفتن وام نميتواند اين زخم چندين ساله را که تازه سرباز کرده التيام دهد زيرا برخي از هنرمندان فعال در اين حوزه از نابساماني بازار محصولات خود خبر ميدهند و بنابر اين اگر مواد اوليه نيز براي آنان فراهم باشد بازاري براي فروش توليداتشان نخواهد داشت.
بنابه اين گزارش \"محمود صيادي\" هنرمند حصيرباف زابلي نيز که بهدليل قديمي بدون توليداتش از وضعيت ناراضي است، هنر- صنعت حصيربافي سيستان را هنري فراموش شده معرفي کرد.
وي گفت: سايهبان ، زيرانداز و آفتابگير حصيري رونق خود را از دست داده و جاي آن را پردههاي مصنوعي گرفته است و محصولات ما که هماکنون تنها در کشورهاي عربي طرفدار دارد بهخاطر محدوديت توليد و با صرفه نبودن خريد آن براي بازرگانان روي دست هنرمندان ميماند.
صيادي کمبود سوخت و کرايههاي بالا براي حمل محصولات را از ديگر معضلات اين بخش خواند و يادآور شد: اگر بازار فروشي در استان بود و دلالها واسطه اصلي فروش توليداتمان نبودند شايد ميتوانستيم قدري از مشکلات مالي خو را برطرف کنيم.
وي، با بيان اينکه تمام سود حاصل از فروش محصولات حصيري به واسطهها ميرسد گفت: شرکت تعاوني حصيربافان حتي براي تنظيمنامههاي اداري ما نيز کاري نميکند چه برسد به اينکه براي خريد مواد اوليه دستمان را بگيرد.
اين هنرمند که 15 سال است به حصيربافي مشغول است \"لوخ\" را منبع اصلي براي تهيه مواد اوليه اين هنر دانست و توضيح داد: لوخ فصلي است و از ارديبهشت شروع به رشد ميکند اما هماکنون به خاطر کمآبي خوب بزرگ نميشود و اين در حالي است که اگر کمتر از يک متر طول داشته باشد به درد کار نميخورد.
M/112
انتهای پیام/