\"مرتضي رضوانفر \"مدير پژوهشکده مردم‌شناسي و نماينده اعزامي ايران در اجلاس کميته بين‌ دولتي ميراث معنوي با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: در حاشيه اين اجلاس براي تأسيس پارک ميراث معنوي در ايران و استفاده از تجارب کارشناسان کشور چين با سفير اين کشور صحبت و مذاکره شد.

وي افزود: همچنين در حاشيه اين اجلاس با نمايندگان سازمان‌هاي غيردولتي شرکت‌کننده، درباره برنامه‌هاي گوناگون اين سازمان‌ها در زمينه آموزش، مستندسازي و پژوهشي مختلف مرتبط با ميراث فرهنگي معنوي و نحوه بهره‌مندي از اين تجارب در ايران صحبت و مذاکره شد.

به گفته رضوانفر، مذاکره با نماينده ژاپني سازمان آي.سي.سي. اچ که به عنوان فعالترين سازمان غيردولتي در اين اجلاس شرکت کرده بود از جمله اين مذاکرات بود.

بازديد از تجربه‌هاي کشور ژاپن در ارتباط با حفظ ميراث معنوي در حوزه‌هاي مختلف از ديگر اقدامات حاشيه‌اي اين اجلاس بود که مدير پژوهشکده مردم‌شناسي به آن اشاره کرد.

بر اين اساس، دومين اجلاس کميته بين‌دولتي حفظ ميراث معنوي سوم سپتامبر -12 شهريور- در ژاپن آغاز به کار کرد.

در چهارمين روز از برگزاري اين اجلاس در توکيو پيشنهاد ايران براي ثبت يک اثر تاريخي در حوزه ميراث معنوي در هر سال به تصويب کميته بين‌دولتي ميراث معنوي در ژاپن رسيد.

پيش از اين کشورها مي‌توانستند هر دو سال يک بار يک اثر ميراث معنوي را ثبت جهاني کنند.

در چهارمين روز اين اجلاس همچنين دستوالعمل ايران در ارتباط با ثبت آثار ميراث معنوي مشترک با ديگر کشورها، به غير از سهميه سالانه هر کشور به تصويب رسيد.

به گفته مدير پژوهشکده مردم شناسي پيش از اين آثار ميراث معنوي مشترک با ديگر کشورها به عنوان سهميه کشورها براي ثبت جهاني به حساب مي‌آمد.

دستورالعمل ايران در ارتباط با تخصيص سهميه عادلانه جغرافيايي براي کشورها نيز توسط اعضاي اين کميته به تصويب رسيد.

در اين اجلاس علاوه بر 24 عضو کميسيون بين دولتي، کشورهاي عضو کنوانسيون حفظ ميراث معنوي مصوب سال 2003 نيز به‌عنوان ناظر شرکت مي‌کنند.

به گفته رضوانفر، ‌راه‌هاي عملي ثبت ميراث معنوي کشورها در فهرست‌هاي نمونه و در معرض خطر ميراث معنوي بشري،‌ راهنماي عملي روش‌ها و ضوابط تأييد اعتبار سازمان‌هاي غيردولتي، مشارکت اجتماعات مختلف حاملان، کارشناسان، مراکز تخصصي و مؤسسات پژوهشي در فعاليت‌هاي مربوط به حراست و مديريت ميراث معنوي از جمله موضوعاتي است که در اين اجلاس بررسي مي‌شود.

رئيس پژوهشکده مردم‌شناسي تصريح کرد: راهنماي عملي استفاده از صندوق حفظ ميراث معنوي و کمک‌هاي بين‌المللي، موضوع اجراي ماده 18 کنوانسيون حفظ ميراث معنوي، آرم کنوانسيون حفظ ميراث معنوي و نحوه انتقال آثار ثبت شده در چارچوب برنامه بين‌المللي شاهکارهاي ميراث شفاهي و معنوي بشري و گنجاندن آن در فهرست‌هاي کنوانسيون از ديگر موضوعاتي است که قرار است در اين اجلاس بررسي شود.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1386061731