اختصاص بودجه اي ويژه براي ساماندهي ميدان مشق
بحث ساماندهي ميدان مشق بعد از تصويب هيأت دولت در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قرار گرفته است. اما با وجود گذشت چهار سال هيچ اقدامي براي ساماندهي اين محور تاريخي- گردشگري انجام نشد.
به گفته کارشناسان ميراث فرهنگي ساماندهي ميدان مشق به عنوان قطب تاريخي- گردشگري نقش بسيارمهمي هم درحفظ آثار تاريخي با ارزش اين منطقه داشته و هم گردشگري شهري را رونق مي دهد.
بعد از گذشت چهار سال بالاخره رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اعلام اين موضوع که شخصا بحث ساماندهي ميدان مشق را پيگيري مي کنم؛ اميدهاي تازه اي را در دل دوستداران ميراث فرهنگي ايجاد کرد.
به استناد صحبت هاي مشايي قرار است اعتبار ويژه اي در بودجه 1387 سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي ساماندهي ميدان مشق اختصاص يابد.
چندي پيش رئيس موزه ملي ايران اعتبار ساماندهي اين ميدان را 460 ميليارد تومان عنوان کرد. حال بايد منتظر بود که در بودجه 87 چند درصد از اين 460 ميليارد تومان تأمين مي شود.
ساماندهي ميدان مشق پروژه بسيار عظيمي است و بايد براي تبديل شدن آن به قطب تاريخي- فرهنگي تهران ساختمانهاي زيادي از جمله ساختمان وزارت امورخارجه،ساختمان پست، ساختمان سابق دادگستري، ساختمان وزارت دفاع و... به تملک سازمان دربيايد.
تابلوي شرح ماوقع جايگزين سر سرباز هخامنشي
سر سرباز هخامنشي حراج شد.اين خبري بود که در هفته گذشته بسياري از خبرگزاري ها و روزنامه ها آن را منتشر کردند و حتي نسبت به شرکت نکردن سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در حراج و اقدام به خريد اين شي تاريخي انتقاد شد.
اما مسئولان سازمان ميراث فرهنگي معتقد هستند که بعد از صدور حکم دادگاه انگليس مبني بر عدم استرداد سرسرباز هخامنشي به ايران هيچ دليلي ندارد که ايران در اين حراجي شرکت کند. چه ، شرکت در اين حراجي به معني پذيرش حکم بازنگرداندن است، در حاليکه ايران همچنان معتقد است که اين شي بايد به ايران بازگردد. درهمين راستا سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با توجه به حمايت نکردن يونسکو در اين موضوع قصد دارد تابلوي شرح ماوقع اين اثر تاريخي را به جاي سر سرباز بر پيکره آن نصب کند.
به گفته \"سوسن چراغچي\" معاون مديرکل حقوقي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اين تابلو به منظور آگاهي يافتن گردشگران داخلي و خارجي در جالي خالي سر سرباز در پلکان شرقي کاخ آپادانا و روي پيکره اين اثر نصب ميشود.
در اين تابلو شرح ماوقع اثر، يعني از تاريخ دزديده شدن اثر تا زماني که اين اثر در يک حراجي به يک خانم فرانسوي فروخته شده و نيز پيگيري مسائل قضايي توسط ايران بعد از 30 سال و حکم دادگاه انگليسي مبني بر بازنگشتن اين اثر به ايران ، به تفصيل به دو زبان انگليسي و فارسي نوشته ميشود.
نقش برجسته سرباز هخامنشي در سال 1933در حفاريهاي باستان شناسي کشف شده است.با توجه به اينکه سر سرباز هخامنشي، سال 1974 توسط مالک کنوني آن خريداري شدهاست، موضوع شامل مرور زمان شده و تقاضاي استرداد آن از نظر دادگاه انگليسي پذيرفتني نبود.
کشف 109 سکه صفوي در اسفراين
باز هم تعدادي از اشياي تاريخي در نتيجه کارها و عمليات عمراني کشف شد. اين بار 109 سکه متعلق به دوران صفويان در پي حفاري و ساخت و ساز در مدرسهاي در شهرستان اسفراين کشف شد.
از اين تعداد سکه، 108 عدد نقره و يک عدد طلا است.تعدادي از اين سکهها متعلق به دوران حکومت شاه اسماعيل اول(907- 930 هـ.ق) بنيانگذار سلسله صفويه است.
گسترش همکاريهاي موزهاي ايران و يونسکو
سند پيشنويس انعقاد تفاهمنامه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با يونسکو بالاخره بعد از گذشت يک سال و اندي نهايي شد و به زودي اين سند با سفر مشايي به فرانسه و ديدار با \"ماتسورا \"مديرکل يونسکو به امضا مي رسد.
در مفاد اين تفاهم نامه به مواردي همچون گسترش همکاري هاي موزه اي ايران و يونسکو،اج
رايي کردن مفاد کنوانسيونهاي 1970،1972، 2003 و کنوانسيون يونيدورا، ، مبادله هيأتهاي کارشناسي و برنامهريزي براي استفاده و مشارکت در ظرفيتها و امکانات يونسکو اشاره شده است.
تأسيس صندوق ايران در يونسکو به منظور مرمت و احياي آثار تاريخي- فرهنگي ايران در حوزه آسياي غربي از جمله مفاد مهم اين تفاهم نامه است. چه، قرار است ايران بعد از شناسايي آثار ايراني در محدوده آسياي غربي اقدام به مرمت اين آثار به عنوان بخشي از ميراث فرهنگي ايران بکند.
سفر \"ايران نمادي از پرديس \" به \"بوئبلا\"
نمايشگاه \"ايران نمادي از پرديس \"روز جمعه 9 شهريورماه باحضور \"حميدبقايي\"، قائممقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و جمعي از مقامات سياسي و فرهنگي مکزيک گشايش يافت.
اين نمايشگاه تقريبا به مدت يک سال است که در کشور مکزيک گشايش يافته و با توجه به استقبال گسترده از اين نمايشگاه قرار شده که اين نمايشگاه به تدريج در شهرهاي ديگر مکزيک افتتاح شود. بر همين مبنا اين نمايشگاه درشهر بوئبلا با حضور قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و 500 مقام سياسي و فرهنگي مکزيک افتتاح شد.
مرمت بازار کرمان، بزرگترين پروژه استاني کشور
کرمان همواره توانسته در انجام کارهاي مربوط به ميراث فرهنگي در صدر استان ها قرار بگيرد. مرمت بازار بزرگ کرمان هم باز به عنوان بزرگترين پروژه استاني معرفي شده است. در صورت مرمت اين بازار يکي از طولاني ترين راسته بازارهاي کشور بازسازي مي شود.
به گفته \"عمراني\" مسئول اداره حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمان مرمت تزئينات معماري، ستونها و سقفها در محور ميدان گنجعليهان تا ميدان مشتاق در دستور کار سال 86 قرار گرفته است.طول اين بازار حدود هزار و 200 متر و جهت آن شرقي – غربي است.
بانکي اطلاعاتي براي نتايج کاوشهاي نجاتبخشي
از اين به بعد باستان شناسان و علاقه مندان به اخبار باستان شناسي مي توانند اخبار مربوط به نتايج کاوش هاي نجات بخشي را در بانک اطلاعات اين کاوش ها بخوانند.
اين خبر را هفته گذشته \"حسن فاضلي\" رئيس پژوهشکده باستان شناسي در همايش ارائه دستاوردهاي کاوش هاي نجات بخشي داد تا از اين به بعد تمامي باستان شناسان جهان بتوانند از نتايج کاوش ها مطلع شوند.
پژوهشکده باستان شناسي سال 86 را سال کاوش هاي نجات بخشي خوانده و قرار است نتايج اين کاوش ها در بانک اطلاعاتي در اختيار همه قرار گيرد.
به گفته فاضلي، پژوهشکده باستانشناسي براي چاپ گزارش کاوشهاي نجاتبخشي عزم جدي دارد و تا پايان سال شاهد چاپ برخي از نتايج کاوشهاي انجامشده خواهيم بود.
در اين همايش همچنين معاون وزير نيرو در امور آب نيز شرکت کرده بود و طي سخنراني کوتاهي از تأمين هزينه هاي مربوط به مطالعه، کاوش و احداث موزه کاوش هاي نجات بخشي خبر داد. همچنين زرگر به تعهد وزارت نيرو اشاره کرد و گفت: از اين به بعد مطالعه هيچ سدي بدون در نظرگرفتن مسائل تاريخ و باستانشناسي انجام نمي شود.
تشکيل سازمان نظام باستانشناسي کشور
در هفته گذشته خبر اميدوارکننده ديگري براي باستان شناسان اعلام شد. خبر تشکيل سازمان نظام باستان شناسي کشور را \"سيد طه هاشمي \" رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در همايش دستاوردهاي کاوش هاي نجات بخشي داد.
اين خبر، خبري بود که موجي از خوشحالي را در ميان باستان شناسان کشور ايجاد کرد. چه، با تشکيل اين سازمان قطعا انسجام و هماهنگي بيشتري ميان باستان شناسان بوجود مي آيد و فارغ التحصيلان دانشگاهي نيز ديگر دغدغه شغلي نخواهند داشت
به گفته هاشمي، با تشکيل سازمان نظام باستانشناسي، تمامي باستانشناسان در پروژههاي عمراني حضور داشته و موارد خطر و تهديد را پيگيري و بررسي ميکنند.
مفاخر ايران صاحب تقويم ميشوند
بعد از گذشت حدود يک سال از تشکيل پژوهشکده فرهنگ و تمدن،اين پژوهشکده اقدام به انجام فعاليت هاي گسترده اي کرده است.يکي از اقدامات اين پژوهشکده شناسايي مفاخر ايران در حوزه هاي مختلف بوده است.اين پژوهشکده تا به امروز 1200 شخصيت علمي، فرهنگي و هنري را به عنوان مفاخر ايران شناسايي کرده است و قرار است تقويم اين مفاخر تهيه شود.برگزاري بزرگداشت هاي اين مفاخر گام بعدي اين پژوهشکده است.
رئيس پژوشگاه سازمان ميراث فرهنگي سطح بندي شخصيت هاي انتخاب شده را از ديگر اقدامات پژوهشکده فرهنگ و تمدن عنوان کرد.
115/
انتهای پیام/