به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"حسين هاتفي‌فارمد\" در نخستين نشست خبري معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي با تأکيد بر اينکه صنايع‌دستي بايد از امور تصدي‌گري به حاکميتي سوق داده شود، گفت: در 40 سال گذشته شاهد منسوخ شدن تعداد قابل توجهي از رشته‌هاي صنايع‌دستي بوديم وامروزه بايد براي فراگير شدن حمايت‌ از توليدکنندگان دوران شکوفايي را به ثبت برسانيم.

وي با اشاره به جمعيت 70 ميليون‌نفري و بازار مناسبي که مي‌توان ايجاد کرد يادآورد شد: رسانه‌ها نقش بسيار مؤثري در فعال کردن NGOها يي که مي‌توانند در درازمدت به صنايع‌دستي کمک کنند، دارند.

هاتفي ادامه داد: ارتباط نزديک بين معاونت صنايع‌دستي و بخش‌هاي علمي و پژوهشکده هنرهاي سنتي باعث مي‌شود که از تمام ظرفيت‌هاي موجود در اين بخش‌ها بهره‌ برده و اطلاعات لازم را در اجراي امور به‌دست آورد.

وي با اشاره به دعوت از سفراي کشورهايي که صنايع‌دستي قوي دارند در سفرهاي استاني، خاطرنشان کرد: اين اقدام باعث مي‌شود که از پيشنهادات و کمک‌هاي آنها براي ارتقاء اين هنر- صنعت در کشور استفاده کنيم.

تقدير از فيلم‌هايي با موضوع صنايع‌دستي در جشنواره‌ها

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور با تأکيد بر اينکه با تأييد هيأت داوران جشنواره فيلم فجر در سال 1388 فيلم‌هاي با موضوع صنايع‌دستي تقدير خواهند شد، گفت: کساني که مايل به کمک به اين هنر- صنعت هستند مي‌توانند براي ساخت فيلم خود ،از کمک کارشناسان معاونت صنايع‌دستي استفاده کنند.

هاتفي يادآور شد: در سال 1387 هم جشنواره فيلم‌هاي کوتاه و عکس خانگي، خانوادگي، مبتدي و آماتور با موضوع صنايع‌دستي براي ايجاد موج تازه و توجه بيشتر به صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي برگزار مي‌شود.

وي با بيان اينکه اين جشنواره همزمان با برگزاري نمايشگاه بين‌المللي و صنايع‌دستي برتر در تبريز انجام مي‌شود، گفت: در جشن ملي که به مناسبت خارج شدن نقش جهان از ميراث در خطر يونسکو در اصفهان انجام مي‌شود، توجه جدي‌تري به صنايع‌دستي خواهد شد.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي با توضيح اينکه همه هنرمندان بايد مورد حمايت قرار گيرند، گفت: تعداد قابل توجهي توليدات خانگي وجود دارد که هنوز آنها را نمي‌شناسيم و آمار دقيقي از آنها نداريم به‌همين خاطر آماده کردن مردم و شناساندن اين رشته‌ها به آنها به زمان زيادي نياز دارد.

با نامگذاري خيابان‌هاي شهر با نام هنرهاي سنتي موافقت نشد

هاتفي با بيان اينکه شهرداري تهران پيشنهاد نامگذاري فضاهاي شهري به نام صنايع‌دستي را رد کرد، خاطرنشان کرد: شهرداري در جواب نامه معاونت صنايع‌دستي آورده است که اين موضوع در هفتادودومين جلسه کميسيون نامگذاري در روز سه‌شنبه 26 تير مطرح و مورد موافقت اعضاي کميسيون قرار نگرفت.

وي تأکيد کرد: با همکاري تمام ارگان‌ها و سازمان‌هاي فعال کشور بايد فرهنگ استفاده از صنايع‌دستي در ميان مردم جاي خود را پيدا کند.

فروش 600 ميليون دلاري صنايع‌دستي در سال 85

هاتفي با بيان اينکه در بخش مالکيت‌هاي معنوي از نوآوري‌ها حمايت جدي خواهد شد ،خاطرنشان کرد: اهميت دادن به فکر و انديشه افراد و ثبت آثار جديد به‌طور جدي در دستور کار است و چنانچه در بحث ملي بتوان آنها را به ثبت رساند، مي‌توانيم براي ثبت جهاني آنها نيز اقدام کنيم.

وي در پاسخ به پرسشي مبني بر ضعيف برگزار شدن نمايشگاه‌هاي استاني و سراسري گفت: دستورالعمل اجرايي براي برگزاري نمايشگاه‌هاي ملي، استاني و منطقه‌اي تعريف شده و هر استان موظف است در نمايشگاه‌هاي سراسري 5 غرفه را به صنايع‌دستي بومي خود اختصاص دهد و با ارزيابي نمايشگاه نقاط قوت و ضعف نمايشگاه را بررسي کنند.

هاتفي در پاسخ به اينکه هنرمندان شاخص از نمايشگاه‌هاي داخلي استقبال نمي‌کنند، تصريح کرد: قدرت خريد بازديدکنندگان در نمايشگاه‌ها در حدي نيست که آثار هنرمندان شاخص را بخرند و به همين خاطر آنها از نمايشگاه‌هاي خارجي استقبال بيشتري مي‌کنند.

وي آمار صادرات صنايع‌دستي در سال 85 را 600 ميليون دلار به همراه فرش اعلام کرد و گفت: چنانچه نقش صنايع‌دستي در مسايل اجتماعي جدي گرفته شود و تاجران و بازرگانان نيز به صادرات آن توجه کنند مي‌توان به رشد اين هنر- صنعت اميدوار بود.

M/112


انتهای پیام/

کد خبر 1386062015