وي افزود: در نتيجه اين بررسي 80 محوطه متعلق به دورههاي پيش از تاريخ، تاريخ، عصرآهن، مفرغ، پارينه سنگي، دوران اسلامي و ساساني کشف و شناسايي شد.
بروجني همچنين از شناسايي آثار معماري و سازههاي آبي خبر داد و گفت: سازههاي آبي اين منطقه که متعلق به دوران ساساني است تا ارتفاع يک متر يا دو متر همچنان باقي مانده است. اما پوشش گياهي بسيار زياد روي اين سازهها شناسايي آنها را بسيار مشکل کرده است.
وي ادامه داد: آثار معماري شناسايي شده نيز به دليل گذشت زمان بسيار تخريب شده است ، اما با توجه به ضخامت ديوارها ميتوان گفت که اين آثار در زمان خود به عنوان قلعه و برج و باروي استفاده ميشده است.
سرپرست هيأت مطالعاتي با بيان اين موضوع که بيشتر محوطههاي شناسايي شده متعلق به دوران اسلامي است، درباره زمان حفاري به ميراث آريا گفت: قرار است بعد از اتمام کار شناسايي، گزارش آن به پژوهشکده باستانشناسي ارائه شود. پژوهشکده باستانشناسي درباره زمان و اولويت محوطهها براي کاوش تصميم ميگيرد.
بازديد باستانشناس آلماني از برخي محوطهها موضوع ديگري است که بروجني به آن اشاره کرد و گفت: يکي از باستانشناسان آلماني از برخي از محوطههاي شناساييشده بازديد کرد تا با توجه به تخصصش کار کاوش را توسط تيمي مشترک و دريافت مجوز از پژوهشکده آغاز کند.
بر اين اساس،ساخت سد سيمره از سال 76 آغاز شده و مهندسان سدسازي 5 ماه است که بتنريزي سد را آغاز کردهاند و اين کار تا 30 ماه طول خواهد کشيد.
با پايان يافتن بتنريزي، سد آبگيري خواهد شد. بنابراين هيأت باستانشناسي تنها 25 ماه فرصت دارد که مطالعه، مستندسازي، شناسايي و کاوشهاي خود را به پايان برساند.
در سال 1310 تپه تلهاي لالار، بهعنوان پنجمين اثر ايراني، در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد. در اين تپه، آثار و گورستانهاي متعلق به عصر آهن 3 کشف شده و بنا به گفته کارشناسان و باستانشناسان بهدليل قرار گرفتن در ميان دو شهر تاريخي سيروان و سيمره، تنها راه باستاني ارتباط دهنده دو منطقه بوده است.
مشهورترين آثار تاريخي، با معماري صخرهاي، در حاشيه رودخانه و بر صخرههاي تنگه سيمره ساخته شده است.
115/
انتهای پیام/