وي اصالت چاپقلمکار را متعلق به هندوستان و پاکستان دانست و افزود: اين هنر در دوران قاجار به ايران وارد شد و به طور گسترده در اصفهان و شيراز استقرار يافت.
خسروي با اشاره به اينکه چاپ قلمکار و بسياري از صنايع دستي ناشناخته کشور بهدليل بيتوجهي مردم و مسئولان در حال نابودي است، تصريح کرد: دولت ميتواند با هديه کردن و يا اعطاي بن خريد محصولات صنايع دستي به کارمندان خود هم بازار فروش صنايع دستي را رونق دهد و هم مردم را با هنرهاي بومي و اصيل کشور آشنا کند.
اين هنرمند اصفهاني در ادامه به توضيح چاپقلمکار پرداخت و گفت: در مرحله اول پارچه را برش داده و حاشيه آن را ريشه تابي ميکنيم. سپس پوست انار را در آب ميجوشانيم و قطعات پارچه را به مدت يک شب در آن قرار ميدهيم.
وي با بيان اينکه پارچه پس از اين مرحله به رنگ چرک تاب در ميآيد، افزود: در مرحله بعد استادکار طرح مورد نظر را به کمک قالبهاي چوبي روي پارچه حک ميکند.
خسروي که محصولات متنوعي مانند روميزي، سفره و وسايل آشپزخانه توليد ميکند، خاطرنشانکرد: مرحله نهايي در چاپقلمکار مرحله بخار است که در آن طرحهايي که با قالب روي پارچه حک شده به کمک بخار آب پخته و ثابت ميشود.
وي در پايان با تأکيد بر هوش و ذکاوت جوانان ايراني گفت: اگر شرايطي محيا شود که جوانان به سمت صنايع دستي گرايش پيدا کنند، تحول عظيمي در اين حوزه ايجاد خواهدشد.
121/
انتهای پیام/