بنا بر توافقات صورتگرفته اين مجموعه به عنوان باغ موزه کتيبه براي استفاده گردشگران و پژوهشگران در باغ تاريخي نياوران راهاندازي خواهد شد.
\"رسول بشاش\" معاون پژوهشکده زبان و گويش کپيبرداري و تهيه مولاژ از کتيبههاي موجود را رفع دغدغههاي ناشي از تخريب و احياي کتيبهها،سرکشي به هنگام به کتيبههاي صخرهاي جهت مراقبت و در صورت نياز درخواست مرمت آنها اعلام کرد.
وي تهيه عکس و کپي منفي از کتيبهها به منظور در دست داشتن آخرين وضعيت فيزيکي آنها به عنوان يک سنت مکتوب ارزشمند و حفظ آن در مرکز اسناد تاريخي کشور، تهيه يک يا دو نسخه مولاژ از نسخه منفي و قراردادن آنها درمکاني مناسب مانند گنجينه مولاژ کتيبههاي صخرهاي به منظور مطالعه متخصصين امر و آموزش دانشجويان و بازديد عموم را از ديگر اهداف کپيبرداري و تهيه مولاژ از کتيبههاي موجود در کشور برشمرد.
به گفته وي تصويربرداري از کتيبههاي صخرهاي به سال 1368 ميرسد. در اين سال از کتيبه مشکينشهر تصويربرداري شد. کپيبرداري و تهيه مولاژ از دو کتيبه معروف ساساني شاپور در غار حاجيآباد در سالهاي 1376 و 1377 و کتيبههاي کرتيرو شاپور در نقش رجب در استان فارس اقدامات بعدي گروه پژوهشي زبانهاي باستاني و کتيبههاي کهن پژوهشکده محسوب ميشود.
بشاش خاطرنشان کرد:با توجه به تشکيل کميته نجاتبخشي نقشبرجستهها و سنگنبشتههاي تاريخي وفرهنگي در معاونت حفظ و احيا، کپيبرداري از کتيبههاي درمعرض تخريب از سال 1378 آغاز شد.
بنا بر اين گزارش، تاکنون از 70 کتيبه موجود در استانهاي فارس، خراسان، کرمانشاه، ايلام، اصفهان، آذربايجان شرقي و خوزستان کپيبرداري و مولاژ آن تهيه شده است.
115/
انتهای پیام/