به گزارش ميراث‌آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، اين همايش که دومين همايش ملي از سلسله همايش‌هاي طرح سفرهاي همگاني آذربايجان شرقي به شمار مي‌رود به همت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي و با مشارکت شرکت هواپيمايي و مسافرتي تبريز سير روز دوشنبه با حضور مقامات استاني و مسئولان کشوري و اساتيد و پزشکان متخصص در سالن همايش سرباز شهرستان مراغه برگزار و صاحبنظران حوزه توريسم سلامت به ارائه مقالات خود در اين همايش پرداختند.

\"خداوردي کريمي نژاد\" سرپرست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي طي سخناني با اشاره به برنامه‌هاي سازمان براي جذب توريسم درماني و پزشکي، از بررسي علمي راهکارهاي جذب توريست به استان با شناسايي و نحوه استفاده از منابع و توانمندي‌هاي استان در کميته‌هاي مختلف گردشگري خبر داد و خاطر نشان کرد: استان آذربايجان شرقي با دارا بودن پزشکان متخصص، طبيعت بکر، آب و هواي سالم و امکان استفاده از ساحل درياچه اروميه به منظور لجن درماني، از پتانسيل بسيار بالايي براي جذب گردشگري سلامت برخوردار است و نياز توجه بيشتري به اين حوزه احساس مي‌شود.

همچنين \"حجت الاسلام پورمحمدي\" نماينده استان آذربايجان شرقي در مجلس خبرگان رهبري طي سخناني با بيان اينکه در اسلام سفر و گردشگري سفارش شده است ، گفت: گردشگري يکي از مهمترين راه‌هاي تعامل فرهنگي است که نبايد فراموش شود.

وي در عين حال با تاکيد بر ضرورت توسعه گردشگري داخلي در کنار گردشگري خارجي، گفت: در اين استان آثار زيادي وجود دارد که هنوز به مردم معرفي نشده است و مسئولان بايد در حفاظت و معرفي آنها به مردم جدي باشند.

همچنين \"مسعود صدري\" دبير کميته گردشگري سلامت سازمان ميراٍث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور طي سخناني با تاکيد بر اينکه صنعت گردشگري بزرگترين تجارت جهاني را به خود اختصاص خواهد داد، گفت: گردشگري سلامت را مي‌توان به سه شاخه گردشگري پزشکي، گردشگري درماني و گردشگري تندرستي تقسيم کرد. براي رواج گردشگري درماني در سطح کشور بيش از 350 چشمه آب درماني وجود دارد که عمده اين‌ها در استان اردبيل واقع شده‌اند و در حال حاضر خواص درماني حدود 30 چشمه با مطالعه علمي و آب شناسي توسط مراکز علمي خارج از کشور مشخص شده و به تاييد جامعه جهاني رسيده است که توانمندي خوبي در توريسم درماني به شمار مي‌رود.

وي اضافه کرد: هم اينک افراد زيادي براي درمان به کشور مراجعه مي‌کنند و اين آمار سير صعودي به خود گرفته است که بايد هر چه سريعتر بيمارستان‌ها را براي جذب بيمار خارجي استانداردسازي کنيم.

صدري از تدوين ضوابط استانداردسازي براي بيمارستان‌ها خبر داد و خاطر نشان کرد: اين مقررات به بيمارستان‌ها ابلاغ شده است که پس از ارزشيابي، اين بيمارستان‌ها براساس مقررات ابلاغي، مجوز جذب بيمار خارجي دريافت خواهند کرد و اسامي آن‌ها بزودي اعلام مي‌شود.

صدري يادآور شد: دفاتر خدمات مسافرتي که در جذب توريست سلامت فعاليت بهتري داشته باشند، مورد حمايت قرار خواهند گرفت.

در ادامه اين همايش \" حسن جورابچي\" دبير علمي همايش ، با ارائه مقاله خود در خصوص رمز موفقيت توريسم درماني ، مواردي از قبيل : ضرورت عضويت ايران در کميته جهاني درمان، فرهنگ‌سازي و پي ريزي اساسي در رسانه‌ها و تداوم آن، ارائه تسهيلات ويژه در خصوص ويزا و قوانين ورود و خروج بيماران با ارائه پاسپورت درماني و يا ممهور کردن پاسپورت به مهر ويژه درمان ، اطلاع رساني امکانات بيمارستاني استان در اينترنت، تخفيف 10 درصدي در بليط هواپيما براي توريست‌هاي درماني، تجهيز چند بيمارستان در استان به پرچم کشورهاي مختلف و ... را از ضروريات توسعه توريسم درماني در کشور برشمرد.

همچنين در اين همايش \"بهروز خاماچي\" عضو شوراي اسلامي کلانشهر تبريز طي سخناني خواستار ايجاد امکانات لازم براي استفاده گردشگران از لجن درماني و هيدروتراپي درياچه اروميه شد.

گفتني است در ادامه اين همايش ، ميهمانان از موزه تخصصي ايلخانان مراغه ، مقبره اوحدي ، نمايشگاه صنايع دستي و سوغاتي و همچنين از بند رحمانلو که مسافران لجن درماني زيادي را همه روزه پذير است ، بازديد کردند.

106/



انتهای پیام/

کد خبر 1386062140