اين کنفرانس اهداف زير را دنبال ميکند:
1. تهيه اطلاعات تطبيقي در زمان و مکان از مطالعات انجام شده در زمينه خويشاوندي در ايران، به منظور شناخت و ارزيابي تنوع هنجارها و مراسم بر حسب موقعيت محلي و منطقهاي با مشارکت مورخان و محققان کليه رشتههاي مرتبط در اين زمينه. گرچه مطالعات مقطعي بيشماري در عشاير، روستاها و يا شهرها صورت گرفته است اما هرگز به مقايسههايي در زمينه نظام واژگان، ازدواجهاي ارجح، انواع ازدواجهاي دروني (فاميلي، محلي، ديني...)، کمکهاي نقدي مربوط به ازدواج، انتقال اموال، اشکال خويشاوندي کاذب و غيره... انجام نشده است.
2. انجام يک تحليل از «خويشاوندي در عمل»، کاربرد روابط خويشاوندي در زمينههاي بسيار متنوع نظير روند مهاجرت، جستجوي شغل، تحصيل، زراعت و دامداري، تأسيس شرکت، ساختار دستگاههاي سياسي، وضعيتهاي مخاطرهآميز و غيره. و بررسي پرسشهايي مانند اينکه براي کدام نوع خدمات است که ترجيحاً به سمت خويشان روي آورده ميشود و براي کدام قسم از خدمات است که شبکه روابط اجتماعي (دوستان، روابط کاري و غيره) ارجح شمرده ميشود؟ اينگونه مطالعۀ خويشاوندي در سالهاي اخير مورد توجه جهاني انسانشناسان بوده است.
3. توجه به تغييرات اخير در ساختارها و نظام خويشاوندي: تغييرات واژگان (در ارجاع و در نشاني)، نقش اعضاي خانواده، از رونق افتادن ازدواج از پيش توافق شده، اثبات وضعيت زوجها و افراد، کاهش نرخ مواليد و تغيير جايگاه کودک، شکل جديدي از همبستگي خويشاوندي (به طور مثال در وضعيت مهاجرت). در تحليل اين پديدههاي گذار به نقش دولت و نهادهاي آن، نقش تحول جنبه اقتصادي و نقش الگوهاي فراخويشاوندي توجه خواهد شد.
4. بررسي نمودهاي خويشاوندي از وراي سنتهاي شفاهي (افسانهها، ضربالمثلها)، کتبي (اساطير، حماسهها، رمانها...) و نيز از طريق محصولات جديد سمعي بصري (فيلم، سريال تلويزيوني، تبليغات بازرگاني...).
دبيرخانه برگزاري اين همايش حداکثر مهلت براي ارسال عنوان و خلاصه مقالات براي سخنراني را تا 8 مهر 86 اعلام کرده است.
علاقهمندان براي کسب اطلاعات بيشتر ميتوانند به نشاني تهران - خيابان نياوران - کاشانک - مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامي مراجعه کنند.
115/
انتهای پیام/