وي تصريح کرد: در اين نمايشگاه 30 نسخه از قرآنهاي خطي نفيس مربوط به قرنهاي هفتم تا سيزدهم هجري- قمري در معرض نمايش قرار ميگيرد.
وي با اشاره به اينکه اين قرآنها از نظر هنري و تاريخي داراي اهميت فراواني هستند، خاطرنشان کرد: قرآنهاي به نمايش درآمده در اين نمايشگاه، از شاهکارهاي خطي و هنري دورههاي مختلف تاريخي است که توسط مکاتبان و خطاطان بزرگي نظير ياقوت مستعصمي، وصالشيرازي، حسينبنعلي عسگر ارسنجاني، عبدالله بنعاشور ارناني، محمد ابراهيم قمي و عبدالحسين اصفهاني کتابت شدهاند.
کريمي افزود: قرآن خطي کوچکي متعلق به سال 1032 هجري قمري در ابعاد 7×5/4 سانتيمتر به خط نسخ و تمام تذهيب که سرسورههاي آن به زر کتابت شده در اين نمايشگاه در معرض ديد عموم قرار گرفته است.
وي گفت: اين قرآنها از نظر اندازه، خط و تذهيب بسيار جالب و ديدني است.
خاطرنشان ميشود: قرآن منصوب به دست خط امام حسنمجتبي(ع) که به خط کوفي و بر روي پوست آهو کتابت شده است بهعنوان قديميترين قرآن خطي کتابخانه ملي ملک محسوب مي شود.
لازم به ذکر است، در ميان 19 هزار عنوان نسخه خطي اين کتابخانه نفايس زيادي وجود دارد که از نظر قدمت، خط و تذهيب در نوع خود منحصربهفرد است.
خاطرنشان ميشود؛اين نمايشگاه از تاريخ 24 تا 28 شهريورماه همه روزه از ساعت 9 صبح تا 12 ظهر در کتابخانه ملي ملک آستان قدسرضوي پذيراي عموم علاقهمندان به ميراث الهي و معني خواهد بود.
M/116
انتهای پیام/