وي افزود:مجموعه کردشت از دو حمام، يک عمارت اربابي، يخچال، مسجد تاريخي تشکيل شده که همگي در درون يک واحد عظيم تاريخي قرار گرفتهاند.
پرهيزگار با بيان اينکه اين مجموعه داراي 100 تخت عمومي و خصوصي و 150 صندلي رستوراني است، خاطرنشان کرد: اين مجموعه محل مناسبي براي اجراي طرحهاي اکوتوريسم در منطقه است.
مديرعامل صندوق احيا درباره ويژگيهاي خاص اين پروژه تصريح کرد: جذابيتهاي بينظير اقليم ويژه کرانه ارس، وجود قلعه تاريخي اطراف مجموعه، وجود جذابيتهاي تاريخي متعدد در منطقه، قرار گرفتن در کنار جاده ترانزيتي و مزارع و باغهاي اطراف طرح که آن را داراي جذابيتهاي اکوتوريسم ميسازد از جمله ويژگيهاي اين پروژه است.
خاطر نشان مي شود؛ مجموعه کردشت جلفا يکى از زيباترين مجموعههاى معمارى ايرانى در ساحل رود ارس و 80کيلومترى شرق جلفا بعد از پايانههاى مرزى نوردوز و روستاى زيباى دوزال واقع شده است.
”کوردش“ و ”کوردشت“ از جمله نامهاى رايج در منطقه جلفاست که ”کور“ در ترکى به معناى بزرگ، پر و حجيم است. مؤلف ”عالم آراى عباسى“ اين روستا را قطعهاى از بهشت معرفى کرده و از ميوهها و انار آن تعريفها مىکند.
براساس متون تاريخى اين مجموعه در دوره قاجار و در زمان نايب السلطنه عباس ميرزا و جنگهاى سى ساله ايران و روس ساخته شده است. مجموعه کردشت شامل هشت بناى تاريخى عمارت، حمام بزرگ و حمام کوچک، مسجد غريب، ديوانخانه، يخچال تاريخى، قلعه کردشت و ساخلو )پادگان نظامى( است.حمام بزرگ کردشت از نظر معمارى تمامىعناصر معمارى حمامهاى ايرانى آن دوران را دارا بوده و شامل هشتى ورودى، سربينه، ميان در، گرمخانه، خزينه، شاهنشين و تون حمام است.
حمام داراى دو ورودى جداگانه است که ورودى جنوبى متعلق به عموم و ورودى شمالى مختص شخص عباس ميرزا بوده و بوسيله تونلى که به تونل ”عباس ميرزا“ معروف است و مستقيما به عمارت و اتاق شخصى وى متصل ميشود.
حمام داراى حياط بزرگى در ضلع جنوبى عمارت است که قاب بندىهاى اطراف آن زيبايى حياط را دو چندان کرده و رواق الحاقى در شمال حياط ورودى حمام را با معمارى خاصى جدا کرده است.
115/
انتهای پیام/