معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مازندران با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت: بر اساس مطالعات انجام شده و اولويت بندي مناطق، روستاهايي که در معرض نابودي هستند در درجه اول اهميت قرار دارند. منطقه لفور هم که به‌خاطر ايجاد سد خاکي البرز، تعدادي از روستاهاي بکر آن با معماري بومي منحصر به فرد منطقه درحال نابودي است.

مهدي ايزدي افزود: کارهاي مطالعاتي در منطقه لفور از روستاي گشنيان با بررسي بافت روستا و معابر آن آغاز و همچنين شناسايي گونه‌هاي باارزش معماري بومي و سنتي مسکن صورت گرفت به طوري که چند نوع از اين مجموعه مسکوني روستايي مستندسازي شد.

وي تصريح کرد: مطالعه روستاهاي ديگر اين منطقه نيز در دستور کار قرار گرفته است.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مازندران خاطرنشان کرد: منطقه لفور يکي از دهستان‌هاي ششگانه شهرستان سوادکوه است که از 29 آبادي و روستا تشکيل شده است. همچنين در کاوش‌هاي باستان‌شناسي اين منطقه تپه‌اي تاريخي مربوط به عصرآهن کشف شده که اين خود نشان دهنده قدمت اين منطقه است.

ايزدي به ميراث آريا گفت: همچنين مرکز مطالعاتي موزه ميراث روستايي مازندران با محوريت اکوموزه و موزه انسان و بوم در قالب دو گروه در شرق و غرب استان مازندران آغاز به‌کار کرد.

وي خاطر نشان کرد: اين مرکز با هدف احياي فرهنگ روستايي استان، شناسايي و حفظ شکل مسکن سنتي (بومي) منطقه، شناسايي فنون سنتي ساخت و ساز، جذب توريسم و اشتغال‌‌زايي با مشاغل سنتي شروع به‌کار کرد.

ايزدي افزود: اين گروه درحال حاضر مشغول به انجام مطالعاتي در خصوص ويژگي‌هاي اقليمي اين استان، تقسيمات گونه‌هاي مختلف مسکن روستايي به تهيه کتابي در اين زمينه پرداخته‌اند.

117/

انتهای پیام/

کد خبر 1386063110