به گزارش ميراث آريا (chtn) ، عزيز الله سيفي با بيان اينکه قدمت اين سنگهاي تاريخي به قرن دهم و يازدهم هجري قمري بر مي گردد، افزود: سه جلد قرآن خطي، پي سوزهاي نفتي و سراميکي، قنديل بزرگ بقعه شاه ولي، جاشمعي قديمي و قاب و آئينه سنگي از ديگر آثار نفيسي بود که در يکي از اطاقهاي اين مجموعه شناسايي شد.

به گفته وي سنگ قبر صفي قلي بيک به اندازه 42 در 158 و ارتفاع 37 سانتي متر از جنس مرمر، سنگ 5/89 در 5/24 به ارتفاع 22 سانتي متر با نقوش برجسته سرو و منقش به گل و بته و سنگي به اندازه 29 در 42 به ارتفاع 26 سانتي متر مزين به آية الکرسي به خط نسخ از جمله سنگهاي تاريخي شناسايي شده است.

سيفي خاطر نشان کرد: سنگ تاريخي به اندازه 21 در 54 و به ارتفاع 17 سانتي متر مزين به اسما الهي همراه با نقوش سرو و گل و بته ، سنگ در ابعاد 32 در 121 به ارتفاع 5/21 سانتي متر که در دو گوشه بالاي آن دو گل کوفي دارد از ديگر سنگهاي تاريخي شناسايي شده است.

وي اظهار داشت: آثار نفيس شناسايي شده به موزه مردم شناسي تفت انتقال يافت و درفضايي به نام « مجموعه شاه ولي» جهت بازديد به نمايش گذاشته شد.

اين گزارش حاکي است ؛ مجموعه شاه ولي تفت شامل مسجد، بقعه، حسينيه، آب انبار، بازار و مدرسه است. مسجد آن به دستور « خانش بيگم« خواهر شاه طهماسب در قرن نهم ه. ق ساخته شده است.

پوشش گنبد ترکيب آجر لعاب دار سبز و لاجوردي رنگ است و کلمه « علي» بر بام گنبد و کلمه «يا علي» در ساق آن تکرار شده است و هم اکنون بقعه محل کتابخانه عمومي است.

حسينيه اين مجموعه نيز داراي تکيه رفيع و کاشي هاي مسدس فيروزه اي رنگ است و آب انبار آن داراي سر دري آجري و سه بادگير در اطراف خزينه است.

120/

انتهای پیام/

کد خبر 138606319