\"مسعود مرادي\" هنرمند فعال در حوزه کاشي هفت‌رنگ و نقاشي روي سراميک با بيان اين مطلب به ميراث آريا (chtn) گفت: کاشي هفت رنگ در ايران قدمتي طولاني دارد و لعاب و خاک سفالگري ايران در جهان شهره است.

وي با اشاره به اينکه ايرانيان پيش از هر قوم و ملتي ظروف لعابدار سفيد رنگ را توليد کرده اند، افزود: سراميک و کاشي اولين محصول صادراتي ايران است که در زمان صفويه در بسته‌بندي‌هاي متنوع به ساير کشورها صادر شده است.

مرادي که از کاشي هفت رنگ در معماري ساختمان‌ها بهره مي‌برد از قيمت بالاي رنگ‌هاي خارجي ياد کرد و گفت: کيفيت پايين رنگ‌هاي داخلي موجب شده است که از رنگ‌هاي خارجي بيشتر استفاده کنيم.

وي با تأکيد بر اينکه رنگرزي سنتي ايران داراي قابليت توليد رنگ‌هاي با کيفيت و مطلوب است، خاطر نشان کرد: در بناهاي تاريخي اصفهان کاشي‌هاي هفت‌رنگ با رنگ‌هاي متنوعي به چشم مي‌خورد که قدمت 200 يا 300 ساله اين بناها از دوام و استحکام رنگ‌هاي به کار رفته در گذر زمان خبر مي‌دهد.

مرادي افزود: رنگ‌هاي استفاده شده در کاشي‌هاي هفت‌رنگ موجود در بناهاي تاريخي داراي ضخامت زيادي است در حالي که اگر رنگهاي خارجي با اين ضخامت استفاده شوند ترک مي‌خورند.

اين هنرمند دزفولي که 5 سال به توليد کاشي هفت‌رنگ مشغول بوده است در پايان، گفت: در کتابي که متعلق به سده هشتم هجري است توليد رنگ‌هاي سنتي در ابيات موزون آموزش داده شده است به صورتي که بعد از گذشت سال‌ها هنوز قابل استفاده است.

121/

انتهای پیام/

کد خبر 1386070228