\"عليرضا شناسايي\" افزود: در حال حاضر قنات گناباد به عنوان يکي از جاذبههاي مهم گردشگري گناباد پذيراي گردشگران داخلي است .
وي اضافهکرد: از محل طرحهاي گردشگري سازمان مبلغ 100 ميليون تومان براي عمليلات اجرايي اين قنات پيشنهاد شده است که پيشبيني ميشود 70 درصد آن در سال جاري اختصاص يابد .
وي گفت: تلاش ميشود علاوه بر طرح مطالعات گردشگري در اين قنات، اقدامات اوليهاي نظير تثبيت خاکهاي سطحي ،هدايت آبهاي سطحي براي جلوگيري از نفوذ به داخل قنات، آواربرداري و بازگشايي مسير به طول 700 متر در سال 86 انجام شود .
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گناباد اضافهکرد: با توجه به اينکه قنات قصبه به عنوان يکي از آثار مهم جايگاه خوبي در گردشگري دارد اين پديده ميتواند با ارايه طرح مناسب به مکان توريستي بسيار جذاب و ديدني تبديل شود و تاکنون اقداماتي در خصوص ثبتجهاني آن صورت گرفته است که اين موضوع بايد از سوي سازمان پيگيري شود .
براساس آخرين مطالعات در شهرستان گناباد 1150 رشته قنات وجود دارد که قنات قصبه گناباد داراي 33 کيلومتر طول،300متر عمق و 150 ليتر در ثانيه آبدهي بزرگترين آن است .
ناصر خسرو قبادياني نخستين کسي است که در سفرنامهاش به توصيف اين قنات پرداخته است .قنات قصبه در زمان هخامنشيان حفر شده است و با شماره 2963 در سال 1379 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است .
104/
انتهای پیام/