وي گفت : نسل گوزن زرد ايراني حدود ۸۰ سال قبل در کوههاي زاگرس که زيستگاه اصلي آن بود، منقرض شده است و اکنون اين اقدام با هدف احيا و بازگرداندن اين گونه گوزن به زيستگاه اصلي خود انجام شده است.
وي افزود: در مرحله اول طرح رهاسازي گوزن زرد ، منطقه تونل رنو به مساحت ۱۰هکتار و با اعتبار ۶۰۰ ميليون ريال فنس کشي و حصارکشي شدهاست.
وي گفت: فاز دوم اين طرح به مساحت ۱۵۰هکتار مد نظر است که در صورت مناسب بودن شرايط براي زيست اين نوع گوزن در استان اجرا ميشود.
محمدي گفت : اين گونه گوزن در کشور و حتي جهان نادر بوده و پرورش آن باعث جذب گردشگران طبيعتگرد و تبديل اين منطقه به يک منطقه اکوتوريستي خواهد شد.
وي افزود: با اجراي پروژه سايت قرنطينه گوزن زرد ايراني در محل تونل رنو استان ايلام، اين منطقه از نظر اکوتوريستي آينده خوبي را در پيش روي استان قرار ميدهد.
وي گفت: با توجه به اينکه در پايين دست اين منطقه قرار است قوچ و ميش نيز پرورش داده شود، از نظر جذب گردشگران طبيعي بسيار حائز اهميت خواهد بود.
لازم به ذکر است ، اين پروژه به منظور بازگرداندن گوزن زرد به زيستگاه اصلي خود يعني دامنههاي زاگرس به صورت آزمايشي و با انتقال ۱۰راس گوزن انجام ميشود.
۲۱۰ هزار و ۴۰۰ هکتار وسعت مناطق تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست استان ايلام است.
استان ايلام دو ميليون هکتار مساحت دارد که ۸۷ درصد آن را عرصههاي طبيعي شامل جنگل و مرتع تشکيل ميدهد.
105/
انتهای پیام/