به گزارش ميراث آريا(chtn) ، اين همايش از سوي پژوهشکده مردم شناسي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان سيستان و بلوچستان با همکاري فرمانداري وشهرداري و شوراي اسلامي شهر خاش چهارشنبه 25 مهر ماه در مجتمع فرهنگي و هنري ارشاداسلامي شهرستان خاش برگزار خواهد شد.

\"محمد امين شهنوازي\" محقق، پژوهشگر و دبير اجرايي اين همايش گفت: گراميداشت بزرگان علم و فرهنگ و ادب سرزمينمان سهم کوچکي از اداي دين در قبال زحمات اين انديشمندان در عرصه هاي مختلف علمي، فرهنگي و ادبي است.

به گفته وي در اين همايش يک روزه 9 عنوان مقاله در قالب سخنراني ارايه خواهد شد. پخش نماهنگي از استاد، فاتحه بر مزار وي و بازديد از قلعه حيد رآباد از ديگر برنامه هاي اين همايش به شمار مي رود.

مرحوم استاد يادگاري در سال 1321 ه. ش در خانواده اي مذهبي واهل فضل در خاش چشم به جهان گشود. وي تحصيلات ابتدائي، راهنمائي ودبيرستان را درشهرهاي سوران، جالق سراوان و زاهدان باموفقيت به پايان رساند.

بر اساس اين گزارش بنا به علاقه شخصي به طور جدي به زبان انگليسي پرداخت و تبحر خاصي در اين زبان يافت. در سال 1344 به دور ه عالي آموزش زبان انگليسي زير نظر انجمن فرهنگي ايران و انگليس دعوت شد و با پايان بردن اين دوره باشرکت درآزموني براي دوره آموزش زبان انگليسي عازم کشورانگلستان شد.

پس از آن ازدانشگاه تربيت مدرس مدرک ليسانس زبان و ادبيات انگليسي را اخذ نمود. او مدتي در مرکز کشور مشغول کار روزنامه نگاري در موسسه کيهان بعنوان مترجم از انگليسي به فارسي شد.

سپس به زادگاه خود بازگشت و در کسوت معلمي دلسوز و متعهد سالها خدمات بي شائبه اي در آموزش و پرورش انجام داد. وي پس از 30 سال خدمت خالصانه در آموزش و پرورش سر انجام در سال 1378 بازنشسته شد. با تاسيس دو دانشگاه آزاد اسلامي و پيام نور درخاش از سال 1381 در اين دو دانشگاه به تدريس پرداخت.

خاطر نشان مي شود؛يادگاري علاوه بر شغل شريف معلمي و استادي محققي چيره دست در زمينه فرهنگ و زبان بلوچي بود. او در ايام جواني با زبان شناساني چون جوذف الفابن انگليسي و هانس بشتسراسر آلماني، فيليپ کارل سالزمن استاد دانشگاه کانادا همکاري کرد. يادگاري علاوه بر کارهاي تحقيقي و پژوهشي همکاري با مجلات اسوه ، هفت اقليم شرق و در سالهاي اخير ويراستاري و تخليص مقالات مجله نداي اسلام در کارنامه کاري خود دارد. وي سالهاي زيادي در باره زبان و ادبيات بلوچي به تحقيق و بررسي پرداخت و در بسياري از کنفرانس هاي بلوچي خارج از کشور شرکت کرد.

از وي آثار متعددي از جمله جمع آوري اشعار حماسي منتخب ادبيات نوين بلوچي، ترجمه مهاجمان سرحد، تاليف حماسه هاي قوم بلوچ و ...به يادگارمانده است. شرکت در دو سيميناردر شهر استکهلم سوئد به دعوت دانشگاه اوپسالا و ارائه مقالات تحسين بر انگيز از جمله ديگر فعاليتهاي علمي و فرهنگي وي مي باشد.

اين محقق فرزانه سر انجام پس از سالها علم آموزي، پژوهش و تحقيق در 21 شهريور 85 بر اثر سانحه تصادف دار فاني را وداع گفت.

116/


انتهای پیام/

کد خبر 1386071737