نمايش آواز دنيا در موزه لوور

فرهنگ و تمدن ايراني در بسياري از موزه‌هاي جهان جاي گرفته و مردم با علاقه زياد همه روزه از اين آثار ديدن مي‌کنند.

موزه لوور پاريس يکي از موزه‌هاي بزرگ فرانسوي است که آثار زيادي از ايران را در دل خود جاي داده است. به همين خاطر هم مسئو لان سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري عقيده دارند که نمايش نسخ خطي و مينياتور دوره صفوي در موزه لوور با استقبال چشمگيري مواجه خواهد شد.

برپايي اين نمايشگاه مي‌تواند بهانه‌اي باشد تا تمدن ايران به صورتي فراتر به عموم مردم معرفي شود. \"آواز ايران\" عنوان اين نمايشگاه است که هفته گذشته در تالار ناپلئون موزه لوور گشايش يافت.

200 اثر معرف فرهنگ و هنر صفوي در \"آواز ايران\" به نمايش گذاشته شده است که 50 اثر از موزه هاي ايران و مابقي ازموزه هاي \" بريتيش ميوزيوم\" ، مجموعه السباح کويت، ويکتوريا و آلبرت لندن ، روسيه، بروکلين و هنر متروپوليتن نيويورک به امانت گرفته شده‌اند.

استقرار \"شکوه پارسي\" بعد از يک سال در خانه

پس از بازگشت \"شکوه پارسي\" به ايران، آذر ماه امسال اين نمايشگاه به مدت يک ماه در موزه ملي به نمايش درمي‌آيد.

اين نمايشگاه مرداد ماه 85 در ژاپن افتتاح شد و در پنج شهر اين کشور به نمايش درآمد. \"شکوه پارسي\" با نمايش بيش از 204 قلم شي تاريخي منحصر به فرد چهار موزه ايران نمايانگر فرهنگ، هنر و تمدن ايران باستان است. همچنين دراين مدت 800 هزار نفر از اين نمايشگاه ديدن کردند.

\"منظومه آسوريک\" روايتگر بز شهر سوخته

منظومه‌اي کهن شايد روايتگر تصوير بز شهر سوخته باشد.

\"منظومه آسوريک\" داستان کهن ايراني است که مناظره بز و درخت آسوريک را روايت مي‌کند. در اين مناظره بز برتري خود را با خوردن برگ‌هاي درخت و نيز جهش و حرکت بيان مي‌کند.

اگر اين داستان با نقش بز شهر سوخته از لحاظ معنايي مطابقت داشته باشد شايد بتوان قدمت عمر دو هزار ساله اين داستان کهن را به پنج هزار سال ثابت کرد.

اعتبارات ميليادي براي مرمت آثار تاريخي

براي مرمت آثار تاريخي امسال 12 ميليارد تومان اعتبار تخصيص گرفت.

به اعتقاد مدير کل دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي اين اعتبار، مبلغ قابل توجهي براي مرمت و حفاظت پروژه‌هاي ميراث جهاني، بناهاي ملي، باغ‌ها، محوطه‌ها بازارها و بافت‌هاي تاريخي نيست.

همچنين به پروژه‌هايي که نامزد ثبت در فهرست آثار جهاني هستند بايد توجه ويژه‌اي شود. 60 ميليون تومان اعتبار براي مرمت کليساي سنت استپانوس، 30 ميليون تومان براي قره کليسا در نظر گرفته شده است و 120 ميليون تومان نيز براي حفاظت و مرمت سازه‌هاي آبي شوشتر و بودجه‌اي نيز به بقعه شيخ صفي‌الدين اردبيلي که نامزدهاي ثبت جهاني در سال 2009 هستند، تعلق مي‌گيرد.

موزه سرداران ملي در خانه سردار ملي

هفته گذشته قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در مورد خريد خانه ستارخان با توافق مالک و مرمت و احياي آن تا شهريور 87 خبر داد. اين خانه با نصف قيمت کارشناسي با توافق مالک آن خريداري مي‌شود.

براي تشکيل موزه سرداران ملي ايران در اين بناي تاريخي خبر خوبي است. همچنين پس از ترميم بنا تنديس ستارخان بر سر در موزه نصب مي‌شود.

لازم به ذکر است که در اين موزه آثار و عکس‌هايي از تاريخ مشروطيت ، ستارخان و تمام سرداران ايراني از گذشته تا امروز به نمايش گذاشته مي‌شود.

مدرن شدن سيستم امنيتي تخت جمشيد
حفاظت تخت جمشيد يادگار تمدن کهن هنوز که هنوزه در سطح پاييني قرار دارد و اين امر موجب تخريب بسياري از قسمت‌هاي آن شده است.

شرکت صدا و نور و اشپور که يک شرکت اطريشي است، مي‌خواهد تا با همکاري سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، استاندارد اين مجموعه را به استاندارد يک مجموعه تاريخي اروپايي برساند. اين پروژه که نزديک به 30 ميليون يورو هزينه مي‌برد، نزديک به پنج سال اين مبلغ از منبع کسب درآمدهاي حاصل فروش بليط و تسهيلات جنبي تخت جمشيد جبران مي‌شود.
پس از پايان اين طرح به ميانگين بازديد از تخت جمشيد از 300 هزار نفر در سال به 5/1 ميليون نفر در سال خواهد رسيد. همچنين سيستم امنيتي آن نيز مدرن مي‌شود.

انتظار براي روشن شدن مسير جديد ريل‌هاي آهن

ريل‌هاي آهن همچنان منتظرند تا وضعيت عبورشان از کنار نقش رستم روشن شود.

ميراث فرهنگي مسيري را که وزارت راه و ترابري براي عبور قطار از کنار نقش رستم پيشنهاد داده، به‌دليل آسيب‌ رسيدن به اين آثار تاري
خي رد کرد.

از سوي معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري مسير جديدي به وزارت راه پيشنهاد داده شد و کارشناسان اين وزارتخانه پس از بررسي محل نظر نهايي خود را اعلام مي‌کنند.

117/

انتهای پیام/

کد خبر 1386071753