وي تصريح کرد: در کنفرانس نخست، ايران تنها شنونده بود، زيرا تجارب کشورهاي صاحب نظر در ايجاد موزههاي روستايي از جمله فرانسه، سوئد، سوئيس و آلمان بيشتر از ايران بود. همچنين در همايش مذکور متخصصان و مديران موزه دعوت شده بودند تا تجارب و دانش خود را به ايرانيان ارائه دهند.
طالقاني با توضيح اين که نخستين کارگاه موزه ميراث روستايي گيلان از سوي رئيس وقت سازمان ميراثفرهنگي و گردشگري در سال 84 راهاندازي شد، افزود: در سال 85 نيز نخستين فاز اين موزه که به حوزه فرهنگي ـ معماري سفيد رود شرقي مربوط ميشد، از سوي مقامات رسمي سازماني و استاني به طور رسمي افتتاح و راهاندازي شد.
وي با اشاره به تعداد بازديد کنندگان فاز يک موزه ميراث روستايي گيلان، تاکيد کرد: تاکنون بيش از 100 هزار نفر از اين موزه بازديد کردهاند و اين موزه در نوع خود براي نخستين بار در خاورميانه در زميني به مساحت 260 هکتار در دست اجراست و هم اکنون 2 فاز مربوط به حوزه فرهنگي و معماري جلگه مرکزي گيلان و حوزه فرهنگي و معماري جلگه غربي گيلان در حال اجرايي شدن است و يقين داريم که جلگه مرکزي اين موزه نيز تا 2 ماه آينده قابل بهرهبرداري خواهد بود.
طالقاني با اشاره به اهداف برگزاري دومين همايش بينالمللي موزه ميراث روستايي گيلان، توضيح داد: دومين همايش را با هدف انتقال تجارب و فناوري به دست آمده در طول سالهاي گذشته با متخصصان و صاحبنظران اروپايي برگزار خواهيم کرد، زيرا در کنفرانس سال 82 ايران تنها شنونده بود، اما در کنفرانس امسال ايران حامل دانش، پيام و فناوري است که در سطح بينالمللي ميتواند مطرح کند.
وي خاطرنشان کرد: معماري فن و دانش واچيني و دوباره چيني خانههاي روستايي گيلان در کشور ما امري بيسابقه بوده و براي نخستين بار در اين موزه محقق شده است و براي نيل به اين هدف از مشاوران فرانسوي، سوئيسي و آلماني نهايت بهرهها را بردهايم. چنانکه با تشکيل سه کارگاه آموزشي در ايران و يک کارگاه آموزشي در اکوموزه آلزاس ـ فرانسه که به مدت 45 روز براي 5 نفر از مهندسان و معماران و مردم شناسان همکار موزه تشکيل ميشود.
مدير پايگاه موزه ميراث روستايي گيلان با اشاره به اکوموزه آلزاس، گفت: اکوموزه آلزاس يکي از بزرگترين اکوموزه هاي اروپاست که مؤسس آن آقاي مارک گروول، مشاور ارشد پروژه موزه ميراث روستايي گيلان است و هنوز هم همکاريهاي خوبي با ايران دارد. اين فرد در دومين همايش بينالمللي نيز شرکت خواهد کرد.
طالقاني با اشاره به ميهمانان دومين همايش بينالمللي موزه ميراث روستايي گيلان، افزود: ميهمانان اين همايش از کشورهاي فرانسه، لهستان و پرتغال دعوت شدهاند که در راس ميهمانان خارجي اين همايش خانم \"پروفسور ماري فرانسواز کرل\"، رئيس علوم انساني و اجتماعي مرکز ملي تحقيقات علمي فرانسه (CNRS) شرکت ميکنند.
وي افزود: مراسم رسمي افتتاحيه دومين همايش بينالمللي موزه ميراث روستايي گيلان در دانشگاه تهران با حضور \"اسفنديار رحيم مشايي\" معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، آيتالله \"عميد زنجاني\" رياست دانشگاه تهران، \"ماري فرانسواز کرل\" رئيس علوم انساني و اجتماعي مرکز ملي تحقيقات علمي فرانسه (CNRS) و جمعي از مقامات علمي و سياسي ايران در تالار علامه اميني دانشگاه تهران ساعت 30: 9 صبح روز 5 شنبه 26 مهر ماه سال جاري برگزار خواهد شد.
طالقاني گفت: در حاشيه اين همايش قرار است با حضور رئيس علوم انساني و اجتماعي مرکز ملي تحقيقات علمي فرانسه (CNRS) و همکاران وي پروژههاي در دست اجرا از جمله جلد دوم اطلس تاريخي خليج فارس، جلد سوم اطلس اقتصادي اجتماعي و فرهنگي ايران، پروژه اطلس مديريت عام در مناطق خشک و نيمه خشک، اطلس کاروانسراها و جادههاي قديمي ايران و برگزاري همايشها و ميزگردهاي تخصصي مشترک بين سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و دانشگاه تهران و مرکز ملي تحقيقات علمي فرانسه (CNRS) نيز مورد بررسي قرار گيرد.
وي با اشاره به برنامههاي اين همايش افز
ود: پس از برگزاري همايش در روز نخست در تالار علامه اميني و پذيرايي ناهار به دعوت رياست دانشگاه تهران، ميهمانان همايش با اتوبوس عازم شهر رشت ميشوند و در راه از شهرهاي قزوين، لوشان، منجيل و رودبار نيز بازديد خواهند کرد. روز بعد نيز اين گروه از چند روستاي گيلان و موزه ميراث روستايي گيلان نيز بازديد خواهند کرد. در روز شنبه و يکشنبه نيز مقالات علمي کنفرانس در محل موزه رشت ارائه خواهد شد.
M/116
انتهای پیام/