به گزارش ميراث آريا(CHTN)، معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب گفت: يونسکو موافقت کلي خود را با تأسيس مرکز مطالعات منطقه‌اي ميراث‌معنوي در ايران اعلام کرده است. چنانکه مذاکراتي در اين زمينه به صورت جدي با \"کوجيرو ماتسورا\" مدير کل يونسکو انجام شد.

\"اسفنديار رحيم‌مشايي\" با توضيح اين که پيش از اين نيز به‌صورت کتبي علاقه‌مندي خود را براي تاسيس اين دفتر در ايران به يونسکو اعلام کرده‌بوديم، افزود: اما در جلسه‌اي که روز گذشته با حضور مدير کل يونسکو برگزار شد، به صورت جدي مطرح کرديم که به‌ دليل توانمندي‌هاي جدي جمهوري اسلامي ايران در زمينه ميراث معنوي تمايل داريم اين دفتر در ايران تأسيس شود که خوشبختانه مدير کل يونسکو و معاونان حاضر در جلسه نيز، با اين نظر به صورت کلي موافقت کردند و براي رسيدگي به اين امر تا يک سال آينده وعده مساعد را دادند.

وي گفت: در جلسه‌اي که روز گذشته با مدير کل يونسکو برگزار کرديم، يونسکو قدرداني خود را نسبت به تحرک و فعاليت‌هاي جدي ايران در همکاري با يونسکو اعلام کرد. همچنين جمهوري اسلامي ايران نيز آمادگي و علاقه‌مندي خود را براي همکاري با يک موسسه فعال فرهنگي اقدامات فرهنگي با يونسکو اعلام کرد.

مشايي با اشاره به فعاليت‌هاي اين نهاد فرهنگي در ميان کشورهاي مختلف تاکيد کرد: يونسکو به عنوان يک نهاد فعال فرهنگي، مي‌تواند در ايجاد صلح و امنيت در منطقه از طريق گسترش فعاليت‌هاي فرهنگي اقدامات مناسبي انجام دهد که در اين زمينه جمهوري اسلامي ايران نيز حمايت خود را از فعاليت‌هاي اين نهاد فرهنگي اعلام کرد.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي،‌ صنايع‌دستي و گردشگري با اشاره به تأسيس مرکز منطقه‌اي يونسکو در ايران گفت: در جمهوري اسلامي ايران اين مرکز بايد فعاليت خود را افزايش دهد، زيرا در اين زمينه پيشنهاداتي نيز به مدير کل يونسکو از سوي ايران داده شد از جمله اين که برخي از کشورها مانند تاجيکستان، به لحاظ منطقه‌اي در کشورهاي غرب آسيا به حساب نيامده و مسئوليتش بر عهده ايران نيست، اما اين کشورها به لحاظ فرهنگي، انطباق کاملي با فرهنگ ايرانيان داشته است و به همين دليل پيشنهاد داديم که رسيدگي به مسائل فرهنگي در اين کشورها نيز بر عهده ايران باشد.

مشايي تأکيد کرد:‌ در اين جلسه با اشاره به توانايي‌ها و سوابق تمدني ايران در حوزه‌هاي فرهنگي و تاريخي اعلام کرديم که به دليل وجود اين توانمندي‌ها،‌ جمهوري اسلامي ايران بايد به لحاظ گستردگي فعاليت در منطقه از سوي يونسکو جدي گرفته شود.

وي با اشاره به ديداري که با ايرانيان مقيم فرانسه داشت، توضيح داد: در شب نخست ورود به فرانسه، در سفارت ايران در فرانسه ملاقاتي با ايرانيان مقيم فرانسه داشتيم که گفتگوهاي خوبي در آن صورت گرفت و وضعيت روشني از مسائل روز موجود در کشور مطرح شد.

مشايي تصريح کرد: در اين سفر، جلسه‌اي نيز با \"ماندرين\" رئيس کميته ميراث جهاني برگزار شد که در اين جلسه به ضرورت همکاري وتوسعه همکاري‌ها ميان ايران و اين کميته تاکيد شد. همچنين آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي فعاليت‌هاي وسيع‌تري در سايت‌هايي چون بم و جهان نما اعلام شد.

وي با اشاره به نظرات رئيس کميته ميراث جهاني گفت:‌ اين کميته نيز با اظهار خرسندي از فعاليت‌هاي ايران در زمينه مذکور،‌ اعلام کرد که در حال حاضر، ايران موقعيت برتري نسبت به ساير کشورها در حوزه حفاظت و صيانت از آثار تاريخي دارد.

مشايي تاکيد کرد: همچنين در اين ملاقات پيشنهاد عضويت ايران در شوراي اجرايي و کميته ميراث‌ جهاني براي دوره بعد مطرح شد که رؤساي اين کميته نيز علاقه‌مندي خود را براي گسترش فعاليت‌هاي ايران در اين حوزه اعلام کردند.

مشايي با اشاره به بازديد از موزه لوور گفت:‌ از نمايشگاه هنر صفوي در موزه لوور نيز بازديدي انجام و با مسؤلان برگزاري اين نمايشگاه نيز ملاقاتي داشتيم.

وي افزود: همچنين در جلسه‌اي که با فرزندان خانم برند در ارتباط با خريد سر سرباز هخامنشي برگزار شد، مذاکرات خوبي براي برگرداندن سر سرباز هخامنشي به ايران انجام شد که اميدواريم نتايج مثبتي را نيز در بر داشته باشد.

مشايي با اشاره به برنامه‌هاي روز آخر سفر خود گفت:‌ تا ساعاتي ديگر، قرار است با اصحاب رسانه‌هاي معتبر فرانسوي نيز ملاقاتي داشته باشيم که پس از آن نيز در اجلاس مجمع عمومي يونسکو شرکت خواهيم کرد. عصر امروز نيز با ايرانياني که در فعاليت‌هاي توريستي در کشور فرانسه مشغول به فعاليت‌ هستند ديدار‌مي‌کنيم که اميدواريم اي
ن ديدار نتايج خوبي را در برداشته باشد.

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري عصر امروز به ايران باز مي‌گردد.

M/116

انتهای پیام/

کد خبر 1386072447