وي ادامه داد: آسيبشناسي کاوشها، نحوه نگهداري از محوطههاي تاريخي، طرح و برنامهريزي براي نگهداري بهتر از اشياي تاريخي و تهيه بانکهاي اطلاعاتي در زمينههاي مختلف از جمله مواردي است که قطعا در تدوين اين سند مورد نظر قرار ميگيرد.
فاضلي با بيان اينکه قرن آينده قرن کاوش در موزهها است، خاطرنشان کرد: کاوشهاي باستانشناسي بايد هدفمند و با برنامهريزي باشد. چه اينکه انسان قرن آينده تنها به موزه نميرود تا چند اثر تاريخي را ببيند بلکه خواهان اطلاعات بيشتري از شي تاريخي است. پس بايد بانکهاي اطلاعاتي جامعي در حوزههاي مختلف باستانشناسي تهيه کرد.
به گفته رئيس پژوهشکده باستانشناسي با تدوين اين سند، بايد برنامهريزيهاي اساسي براي تهيه بانک اطلاعاتي ابزار سنگي، فلز، بانک اطلاعاتي لايههاي مختلف خاک در طول تاريخ و... تهيه شود تا اطلاعات کامل تاريخ گذشته را به انسان قرن آينده داد.
وي همچنين به تدوين تمهيدات لازم براي نگهداري از آثار تاريخي در سند راهبردي اشاره کرد و افزود: براي تهيه اين سند از تمامي باستانشناسان کشور، اساتيد و متخصصان با محوريت باستانشناسي استفاده ميشود.
رئيس پژوهشکده باستانشناسي درباره زمان تدوين اين سند به ميراث آريا گفت: قرار است اولين جلسه تدوين اين سند عصر امروز تشکيل شود تا راهکارهاي کلي و نحوه تدوين آن مشخص شود.البته در تدوين اين سند هنوز ابهاماتي وجود دارد که با مشورت متخصصان قطعا ابهامات برطرف خواهد شد.
115/
انتهای پیام/