وي فضاي آزاد شده اطراف مناره را 2 هزار مترمربع ذکر کرد که در حدود 1 ميليارد ريال توسط شهرداري خوي هزينه شده است .
وي با اشاره به پايان 70 درصد از کار ساماندهي و محوطه سازي اطراف مناره شمس تبريزي گفت : در حال حاضر عمليات ديوار کشي ، محوطه سازي ، کف سازي و آجرش فرش محوطه در حال اجرا است .
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي پيش بيني کرد عمليات ساماندهي ومحوطه سازي اين بناي تاريخي تا 9 آبانماه سالجاري به اتمام برسد .
وي همچنين با اشاره به انجام کاووشهاي باشتان شناسي در محوطه مناره شمس گفت : نتايج اين کاووشها در کنگره بين المللي شمس ارائه خواهد شد .
عليزاده از انجام مراسم کلنگ زني احداث يادمان شمس تبريزي در کنگره بين المللي شمس خبر داد .
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي وگردشگري آذربايجان غربي از جمله برنامه هاي آتي اين سازمان براي مناره را انجام کارهاي مرمتي و ساماندهي خود مناره شمس اعلام کرد .
وي در خاتمه سخنان خود کل اعتبار اختصاص يافته براي اين بناي تاريخي را يک و نيم ميليارد ريال ذکر کرد .
گفتني است ، مناره شمس تبريزي در ميان باغ مشجري در جوار عمارت مسکوني شمس الملوک دنبلي در شمال شرقي شهرستان خوي و در محلي به همين نام قرار دارد .
اين مناره بناي يادماني است و هدف از ساخت آن هم نمايش اقتدار صاحب آن بوده که گويا توانسته بود در يک روز به قدري قوچ کوهي شکار کند که از شاخ آنها تمام سطح خارجي مناره را تزئين کند .
مدخل برج روزنه اي به شکل مستطيل است که پله هايي مارپيچ در داخل آن تعبيه شده است و با استفاده از آنها مي توان بر فراز برج راه يافت .
نماي قسمت تحتاني حدود پنجاه سانتيمتر در قسمت پي برج با سنگ ساخته شده است و از آن به بعد تمام مناره از آجر است .
در وسط آجرها کله هاي قوچ کار گذاشته اند .
116/
انتهای پیام/