به گزارش ميراث آريا (chtn) وزير راه و ترابري در ديدار با معاون وزير حمل و نقل سوريه در امور حمل و نقل دريايي با اشاره به علاقه‌مندي ايراني‌ها براي سفر به سوريه افزود: هم اکنون مسير ريلي سفر به سوريه از ترکيه مي‌گذرد که با قطع خط آهن در درياچه وان مشکلاتي را براي مسافران به وجود مي‌آورد.

\"محمد رحمتي\" تصريح کرد: در سال‌هاي گذشته موافقتنامه‌اي براي اتصال خطوط ريلي بين ايران، عراق و سوريه امضا شد که با عدم ثبات در عراق در حال حاضر اين پروژه متوقف شده است.

وزير راه و ترابري تأکيد کرد: مطمئناً آمريکايي‌ها از عراق خارج خواهند شد و اين مسأله موجب گسترش روابط و هم افزايي بين کشورهاي منطقه خواهد شد.

در اين ديدار \"عمادالدين عبدالحي\" معاون وزير حمل و نقل سوريه در امور حمل و نقل دريايي گفت: در اجلاس مشترک حمل و نقل دريايي ايران و سوريه منجر به انجام موافقتنامه‌هايي شد که اميدواريم موجب تحکيم روابط شود.

وي ادامه داد: سوريه به حمل و نقل دريايي اهميت خاصي مي‌دهد و اميدواريم با خروج امريکايي‌ها از عراق شاهد ثبات در عراق و اتصال خطوط ريلي ايران، عراق و سوريه باشيم.

عبدالحي گفت: سوريه در نظر دارد بزرگ‌راهي را تا مرز عراق بکشد و شرکت قطري مطالعات اوليه اجراي پروژه بزرگراه را انجام داده است.

وي اعلام کرد: براساس توافق‌هاي انجام شده با سازمان بنادر و کشتيراني، مقرر شد که هيأت کارشناسي ايران و سوريه موضوع تأسيس شرکت‌هاي مشترک کشتيراني را بررسي کنند همچنين در زمينه آموزش نيروهاي دريايي سوريه توافقاتي حاصل شد.

معاون وزير حمل و نقل سوريه در حمل و نقل دريايي خاطرنشان کرد: براساس IMD سوريه در نظر دارد مرکز آموزش دريايي را افتتاح کند و از مرکز آموزشي ايران در اين زمينه دعوت به همکاري مي‌کند.

وي افزود: سوريه درصدد ايجاد سايت‌هايي در بنادر لاذقيه و طرطوس است که در بندر طرطوس امتياز ايجاد سايت به يک شرکت بين المللي فليپيني واگذار شده است. همچنين براي مديريت سايت‌ها در بندر لاذقيه قرار است مناقصه‌اي برگزار شود که از شرکت‌هاي ايراني براي شرکت در مناقصه دعوت مي‌کنيم .

سومين اجلاس مشترک حمل و نقل دريايي بين ايران و سوريه از 30 مهر تا سوم آبان برگزار شد.

105/

انتهای پیام/

کد خبر 1386080333