وي افزود: کارشناسان ميراث فرهنگي هم طي تماس تلفني يکي از کارکنان حوزه هنري متوجه اين تخريب شده و با استناد به حرفهاي آنان اعلام شد که بناي تخريبشده آبانبار و بادگير بوده است. اما هنوز اين موضوع براي کارشناسان ميراث فرهنگي ثابت نشده است.
به گفته معمارزاده، احتمالا اين بنا برجي بوده که روي برج، منبع آبي ساخته شده است.
وي با بيان اينکه مسوولان حوزه هنري با تخريب اين بنا، فرصت مطالعاتي را از کارشناسان ميراث فرهنگي گرفتهاند، خاطرنشان کرد: حوزه هنري از بناهاي متعلق به دوره پهلوي اول است و در فهرست آثار ملي ثبت شده است.بنابراين مسوولان حوزه هنري با توجه به قوانين ثبت ، بايد گزارش ساخت و ساز ساخت و ساز و يا عمليات عمراني را در حريم و يا عرصه حوزه هنري به ميراث فرهنگي استان تهران ميدادند.
اين کارشناس ميراث فرهنگي افزود: اما اقدامات ساخت و ساز حوزه هنري بدون هماهنگي با کارشناسان ميراث فرهنگي صورت گرفته و حتي بعد از شناسايي بنايي تاريخي، شبانه اقدام به تخريب آن کردهاند.
وي تأکيد کرد: قرار است امروز بازديدي از بناي تخريبشده و ساخت و سازهاي صورتگرفته داشته باشم تا شايد بتوان درباره بناي تخريبشده نظر قاطعتري داد.
معمارزاده درباره قدمت بناي تخريبشده به ميراث آريا گفت: برخي خبرگزاريها اعلام کردهاند که بناي تخريبشده 150 سال قدمت دارد. در حاليکه اين برج که احتمالا روي آن منبع آب ساخته شده است در حدود 50 سال قدمت دارد.
خاطرنشان ميشود، روز سهشنبه اول آبانماه کارشناسان ميراث فرهنگي استان تهران اعلام کردند که مسئولان حوزه هنري آب انبار تاريخي متعلق به دوره قاجاري را در جريان ساخت و سازهاي حوزه هنري، در اقدامي ناگهاني و از طريق آتشسوزي تخريب کردند.
ساخت بناي جديدي در محوطه حوزه هنري باعث کشف بنايي شد که متأسفانه عدهاي اقدام به تخريب آن کردهاند.
معمارزاده درباره دلايل آتشسوزي به ميراث آريا گفته بود: شواهد نشان ميدهد که مسئولان حوزه هنري، آبانبار جديد را خراب کردند تا راحتتر به ساخت و سازها ادامه دهند.
115/
نمايشگاه عکس
انتهای پیام/