به گزارش ميراث آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي اين کنگره باحضور معاون اجتماعي و فرهنگي وزير کشور، استاندار آذربايجان غربي و جمعي مسئولين استاني و شهرستاني، انديشمندان و علاقه‌مندان تاريخ و فرهنگ اسلامي در مجتمع فرهنگي و هنري شهرستان خوي روز گذشته آغاز به کار کرد.

در مراسم افتتاحيه اين کنگره حجت‌الله ايوبي معاون اجتماعي و فرهنگي وزير کشور از ايجاد بنياد شمس تبريزي باحضور بزرگان ادب، فرهنگ و هنر کشور در آينده‌اي نزديک خبر داد.

وي در ادامه ضمن تأکيد بر برجسته‌سازي ظرفيت‌هاي فرهنگي و اجتماعي اظهار داشت: اين امر فضاي فرهنگي و اجتماعي سطح کشور را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

او در ادامه برگزاري اين کنگره را نماد هويت ملي و انسجام اسلامي دانست و گفت: مولانا و شمس مي‌توانند دنيا را به ما متصل کنند.

وي در قسمت ديگري از سخنان خود با اشاره به ساماندهي وضعيت محوطه مناره شمس‌تبريزي، از مسئولين سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان غربي به‌دليل ساماندهي، مرمت محوطه‌ مناره شمس‌تبريزي و سخت تنديس اين عارف در مدت کوتاه تشکر کرد.

او افتتاح اين کنگره در شهرستان خوي را يک روز تاريخي براي آذربايجان غربي و خوي ذکر و تصريح کرد: شمس تبريزي بعد از قرن‌ها امروز به خوي بازگشت.

در ادامه مراسم دکتر رحيم قرباني استاندار آذربايجان غربي نيز از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان غربي به لحاظ ساماندهي محوطه مناره شمس تبريزي قدرداني کرد.

او ساماندهي و معرفي مقبره شمس تبريزي در خوي را يک واقعه تاريخي براي کشور، استان و خوي عنوان کرد و افزود: مسئولان خوي با اين اقدام شمس تبريزي را از مظلوميت و غربت بيرون آوردند.

گفتني است، همزمان با گشايش کنگره بزرگداشت شمس تبريزي، باحضور معاون اجتماعي و فرهنگي وزير کشور، جمعي از مسئولين استاني و شهرستاني، انديشمندان و علاقه‌مندان از تنديس و يادمان اين شاعر و عارف نامي ايران زمين در شهرستان خوي رونمايي شد.

در اين مراسم حاضرين با رونمايي از اين تنديس و نثار فاتحه نسبت به شمس تبريزي اداي احترام کردند کنگره شمس تبريزي به مدت يک هفته باهدف شناخت مفاخر اسلامي و جايگاه عرفان در فرهنگ ايران زمين و معرفي شهرستان خوي به‌عنوان آرامگاه واقعي شمس تبريزي در مجتمع فرهنگي و هنري شهرستان خوي برگزار مي‌شود.

لازم به ذکر است، فضاي آزاد شده اطراف مناره شمس تبريزي 2 هزار متر مربع مي‌باشد که در حدود 1 ميليارد ريال توسط شهرداري خوي هزينه شده است.

همچنين عمليات ديوارکشي، محوطه‌سازي، کف‌سازي و آجرش فرش محوطه توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان غربي انجام شده است.

شايان ذکر است: انجام کاووش‌هاي باستان‌شناسي در محوطه مناره شمس تبريزي نيز توسط اين سامزان انجام شده که نتايج اين کاووش‌ها در کنگره بين‌المللي شمس ارائه خواهد شد.

ازجمله برنامه‌هاي آتي اين سازمان براي مناره انجام کارهاي مرمتي و ساماندهي خود مناره شمس است.

گفتني است: کل اعتبار اختصاص يافته براي اين بناي تاريخي يک و نيم ميليارد ريال است.

M/116


انتهای پیام/

کد خبر 1386080753