به گزارش ميراث آريا( CHTN)، تا پايان آذر ماه، 9 نشست در مورد شناخت بافت‌هاي تاريخي برگزار مي‌شود که تا اتمام سال جاري اين تعداد به 18 نشست خواهد رسيد.

\"دکتر عادل فرهنگي\"،‌ کارشناس ميراث فرهنگي در اين نشست در خصوص \"شهر تاريخي\" گفت: بافت تاريخي از توده متراکم ساخت و سازها به وجود آمده که اين واقعيت تا به امروز همچنان ادامه دارد.

وي افزود: اما در شناخت شهرهاي تاريخي اين توده و بافت متراکم کافي نيست و شهر بدون بسترش معنا ندارد. شهرهاي بدون بستر در تاريخ بسيار کم است. به طور مثال شهر يمن از جمله اين شهرهاست.

فرهنگي بحث بافت‌هاي تاريخي را از جمله موضوعات مهم سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري دانست و ادامه داد: اگر اين بحث هرجه زودتر به نتيجه نرسد، ميراث فرهنگي در آينده دچار مشکلات اساسي مي‌شود.

به گزارش chtn، دکتر فرهنگي در مورد سرفصل‌هايي که بايد در مورد بافت‌هاي تاريخي صورت بگيرد اضهار داشت: شناخت فهرست شهرها، تعريف محدوده‌ها، اعلام آن‌ها به وزارت شهر و شهرداري‌ها، اعلام ضوابط و اقدامات شهرداري‌ها زير نظر ميراث از جمله فعاليت‌هايي است که بايد هرچه زودتر سامان دهي شود.

وي خاطرنشان کرد: موضوع عصر حاضر بايد پرداختن به چرايي و چگونگي بوجود آمدن شهرها باشد. در برنامه‌هاي توسعه شهري نيز نمي‌توان بدون توجه به ساختارهاي شهري گذشته به درستي و کامل پيشرود.

لازم به ذکر است که بحث شهر نبايد تنها به دوران اسلامي، اشکاني و هخامنشي محدود شود بلکه دوره‌هاي قبل و نيز پايه‌هاي آن بايد مد نظر قرار بگيرد.

117


انتهای پیام/

کد خبر 1386080760