وي گفت: اگر همين روال پيش برود روزي فرزندان ما بايد عکسهاي پته کرمان را ببينند مانند امروز که فقط عکس ترمهبافي و شالبافي اين استان را ميبينند.
اين مقام مسئول ادامه داد: براي ايجاد يک فرصت شغلي در بخش صنايع دستي به يک تا ۱۰ميليون ريال سرمايه نياز است و اين در حالي است که براي ايجاد يک فرصت شغلي در صنايع بالادستي پتروشيمي به پنج ميليارد ريال اعتبار نياز است.
وي صنايع دستي را هويت ملي و افتخار کشور توصيف کرد و افزود: اگر صنايع دستي ايران را از نمايشگاهها و موزههاي بزرگ دنيا بگيرند چيزي براي آنها باقي نميماند.
اين مقام مسئول گفت: بخش ايراني اين نمايشگاهها زيباترين و بهترين قسمت نمايشگاهها است.
هاتفي سياستگذاري دولت را براي حمايت از صنايع دستي مورد تاکيد قرار داد و افزود: اين کار جزو نخستين اقدامات دولت نهم قرار گرفته است.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي تاکيد کرد: دولت بايد براي حمايت از صنايع دستي برنامهريزي، طراحي و نوآوري کند.
وي در ادامه سخنانش از استاندار کرمان به دليل اهميت دادن به صنايع دستي و تشکيل نخستين کارگروه صنايع دستي استاني تقدير کرد.
هاتفي گفت: با توسعه صنايع دستي بخشي از دغدغه اشتغال که مهمترين دغدغه مسئولان است برطرف خواهد شد.
وي با اشاره به اينکه ايران در نمايشگاههاي صنايع دستي دنيا حضور کمرنگي داشته، از کساني که ميتوانند در صادرات صنايع دستي نقش داشته باشند خواست در اين زمينه فعال شوند و بدانند دولت مصمم است همه موانع را در اين زمينه بردارد.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي آموزش صنايع دستي را مورد تاکيد قرار داد و گفت: بيش از ۶۵۰مرکز آموزش صنايع دستي در سطح کشور فعال است.
استاندار کرمان نيز در اين آيين با اشاره به توجه ويژه دولت به صنايع دستي گفت: رويکرد دولت نهم به سامان دهي و احيا صنايع دستي از اقدامات ماندگار خواهد بود.
\"محمد رئوفينژاد\" افزود: نگاه امروز مديريت استان کرمان به صنايع دستي با گذشته تفاوت دارد و نوع نگاه امروز به اين هنر و صنعت حمايتي است.
وي گفت: اگر استانها از فرصت بدست آمده در اين راستا استفاده نکنند ضرر جبران ناپذيري را متحمل خواهند شد.
اين مقام مسئول اظهار داشت: در استان کرمان بيش از ۲۵۰هزار نفر در بيش از ۶۰رشته صنايع دستي فعال هستند.
وي افزود: حمايت نکردن از اين عده نه تنها جفا در حق آنان بلکه جفايي به فرهنگ و هويت استان و کشور است.
استاندار کرمان پراکندگي صنايع دستي اين استان را از مشکلات اين بخش برشمرد و گفت: در نخستين اقدام مجموعهاي با عنوان کارگاه صنايع دستي که صنايع دستي در آن محل توليد، عرضه و حمايت ميشود ايجاد خواهد شد.
\"محمدرضا حساني\" معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کرمان نيز در اين مراسم گفت: سومين نمايشگاه سراسري صنايع دستي کشور در وسعت هفت هزار مترمربع و دو هزار مترمربع فضاي مفيد نمايشگاهي با شرکت ۲۹ استان برپا شده است.
حساني تأکيد کرد: در نظر داريم خلأهاي موجود در صنايعدستي و نمايشگاههاي سال 86 را برطرف کرده و کارها را بر اساس نظر معاونت صنايعدستي و هنرهاي سنتي کشور انجام دهيم.
معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي کرمان با بيان اينکه اين سومين نمايشگاه سراسري صنايعدستي کرمان است، پته دوزي، مسگري، سيس بافي، فرش، منبت، معرق، گليمبافي(شيريکي پيچ)، فرش جرگه، مشبک، منبت، قلمزنيروي مس، سفال و ... را از رشتههاي صنايعدستي اين استان ذکر کرد.
114/
انتهای پیام/