\"بهزاد فرياديان \" مدير پايگاه ميراث فرهنگي دره‌شهر با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت: تردد احشام روي آثار و رويش گياهان در لابه‌لاي اين آثار معماري از نظر حفاظتي قابل قبول نيست.

وي افزود: محوطه 200 هکتاري آثار تاريخي- فرهنگي دره‌شهر از نظر حفاظتي عقب است و تا تحقق برنامه‌هاي حفاظتي ارائه شده که شامل آسيب‌شناسي، مرمت ،‌استحکام‌بخشي و حفاظت فيزيکي است، کاوش‌هاي باستان‌شناسي به حالت تعليق درآمده و برنامه‌هاي حفاظتي با پيشنهاد اعتبار مورد نياز به معاونت ميراث فرهنگي کشور و اداره کل بناها و محوطه‌هاي تاريخي ارسال شده که تا به حال هيچ اعتباري براي اين منظور تأمين نشده است.

فرياديان يکي از برنامه‌هاي مهم حفاظتي را حصارکشي ضلع شرقي به طول دو هزار متر و قراردادن دوربين‌هاي مداربسته در محوطه دره‌شهر عنوان کرد و گفت: در صورت تحقق اين مهم کنترل و مديريت صحيح محوطه تاريخي در همه بخش‌ها از قبيل حفاظت و پژوهش بدست خواهد آمد.

مدير پايگاه دره‌شهر ادامه داد: در بخش حفاظت ضرورت کنترل ماشين‌آلات کشاورزي، تردد احشام و نيز مديريت بازديدکنندگان در محوطه تاريخي احساس مي‌شود. ضمن آنکه در بحث کشاورزي که در لابه‌لاي آثار معماري صورت مي‌گيرد کشاورزان متصرف خود را مالک واقعي اين محوطه تاريخي و فرهنگي مي‌دانند و حتي براي افزايش سطح زيرکشت خود اقدام به تخريب آثار معماري کرده‌اند.

وي درباره خريد حريم و عرصه شهر تاريخي دره‌شهر مصوب هيأت دولت خاطرنشان کرد: متأسفانه به دليل همکاري نکردن کشاورزان بحث خريد و متقاعد کردن آنها لاينحل باقي مانده است.

به گفته فرياديان موزه دره‌شهر از نظر فيزيکي و کار ساختماني تقريبا به انجام رسيده و اقداماتي از قبيل نصب و راه‌اندازي تأسيسات و سيستم حفاظتي ، آب و برق باقي مانده که در سال جاري از محل اعتبارات سفر رياست جمهوري اعتبار 200 ميليون توماني تخصيص يافته است.

خاطرنشان مي‌شود؛موزه دره‌شهر در عرصه جديد شهر تاريخي قرار گرفته و طي صورت‌جلسه اي از طرف رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام در اختيار پايگاه دره‌شهر قرار مي‌گيرد و پس از راه‌اندازي آن مديريت پايگاه در فضاي اداري اين موزه استقرار خواهد يافت.
115


انتهای پیام/

کد خبر 138608138