وي افزود:اين شهر همچون ديگر شهرها از محلاتي تشکيل شده که براساس مسيرها شکل گرفتهاند، محلاتي که هر کسي حتي براي نخستينبار از آنها عبور ميکرد احساس تعلق به آن محله ،گذر شکل گرفته آن و خانههاي قرار گرفته در مسير در وجودش شکل ميگرفت و نه تنها احساس بيگانگي نميکرد بلکه خاطره بسيار شيرين از اولين عبور در ذهنش نقش ميبست.
افشار باقري با اشاره به اينکه اينچنين خاطرات به ياد ماندني در ذهنها کم رنگ شد و گذرها با مرور زمان به زبالهدانهايي که ديواره آن را با سيمان اندود کرده بودند تبديل شد و گذشتن از پيچ کوچه تصويري نامطلوب از ساختمان مدرن و ناهمگون را به تصوير مي کشد، اظهار داشت : اما آنچه اهميت دارد اين است که چگونه ميتوان بافت تاريخي شهرستان شوشتر را دوباره به پويايي گذشته بازگرداند؟
وي تاکيد کرد: اگرچه بازگرداندن محلات، گذرها و بافت شهري شوشتر قديم و آنچه قبلاً بودهاند غيرممکن است اما نزديک کردن حس ساکنان بافت قديم که متعلق به دنياي امروزند به حس ساکناني که سالها پيش در آن سکونت داشتند تلاشي است که مستلزم درک ساکنان ساليان پيش اين بافت است.
کارشناس ارشد معماري پايگاه بناهاي آبي تاريخي شوشتر اظهار داشت :اين درک از طريق همياري و مشارکت عمومي مردم، آناني که ساکنان اصلي بافت کهنه شهر هستند دستيافتي است و ميتوان همچون گذشته حس تعلق خاطر به مکان را به آنها بازگرداند./116
انتهای پیام/