وي افزود:دو ريشه ياد شده دو ضرورت بزرگ در حفاظت از آثار تاريخي محسوب مي شود.
سروش خاطرنشان کرد:حفاظت ارزش محور رويکردي است که برنامهريزي براي صيانت از اثر بر پايه اين دو ضرورت پي ميگيرد و به همين سبب امروز در جهان به عنوان روشي مؤثر براي تضمين حفاظت مطلوب و مديريت جامع آثار تاريخي مورد توجه است.
وي اظهار داشت :اين روش در عرصههاي پيچيده و مهمي چون آثار تاريخي آبي شوشتر که تعدد و تنوع و پيچيدگي مسائل مديريت حفاظت را دشوارتر ميکند اهميت و ضرورتي دوچندان مييابد.
مسئول بخش پژوهش و حفاظت شرکت مهندسان مشاور هيدالو تاکيد کرد:بهکار بستن روش ارزش محور در مديريت حفاظت نيازمند مبنايي مشترک براي تعريف مقوله ارزش در مورد آثار تاريخي و وجود روشي براي برنامهريزي برپايه ارزشهاست.
سروش با اشاره به اينکه اين زمينه تاکنون فراهم نشده است گفت :موضوع ارزشهاي آثار تاريخي و روش بررسي آنها از اولويتهاي پژوهشهاي حفاظت است.
وي يادآور شد:با تأکيد بر ضرورت بهرهگيري از رويکرد ارزشمحور در برنامهريزي حفاظت و با در نظر گرفتن منظومه آبي شوشتر به عنوان موضوع مطالعه، اين پژوهش مبنايي براي تعريف ارزشهاي آثار تاريخي بهدست ميدهد سپس برپايه اين تعريف فرآيندي را براي سنجش ارزشهاي آثار و مديريت حفاظت براساس آن طراحي ميکند.
116
انتهای پیام/