وي ادامه داد: با توجه به ويژگيهاي معماري اين کاروانسرا، سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران و اداره ساوجبلاغ، سه سال بود که رايزنيهايي را با نيروي انتظامي براي تملک اين بنا انجام ميداد و هفته گذشته اين کاروانسراي تاريخي از سوي نيروي انتظامي به سازمان ميراث فرهنگي استان تهران واگذار شد.
دهقاني با بيان اين نکته که اين کاروانسرا 45 هزار متر مربع وسعت دارد، خاطرنشان کرد: قرار است با توافق شهرداري هشتگرد کار مرمت اين کاروانسرا شروع شود. ضمنآنکه هماکنون ديوارکشي کاروانسرا انجام شده است.
به گفته رئيس اداره ميراث فرهنگي ساوجبلاغ، کاوش در تپه ينگي امام و تبديل آن به سايت گردشگري- تاريخي از ديگر اقداماتي است که بعد از مرمت کاروانسراي ينگي امام انجام ميشود.
وي درباره شروع زمان مرمت کاروانسرا به ميراث آريا گفت: هنوز زمان مرمت بنا مشخص نشده است. اما قرار است مرمت اين کاروانسرا توسط صندوق احيا و بهرهبرداري از آثار تاريخي و بخش خصوصي انجام شود.
دهقاني با بيان اين موضوع که کاروانسراي ينگي امام متعلق به دوران صفويه است، درباره ويژگيهاي اين کاروانسرا گفت: اين کاروانسرا، تپه تاريخي و بناي امامزاده ينگي از جمله آخرين بازماندههاي روستاي تاريخي ينگي امام است . روستايي تاريخي که به علت ورود يکي از نوادگان امام موسي کاظم(ع) و شهادت ايشان در اين مکان، نام قديم آن که در هيچ منبعي هم از آن ياد نشده، تغيير کرده و «ينگي امام» يعني امام تازه وارد شده به اين سرزمين، نام گرفته است.
به گزارش ميراث آريا،کاروانسراي ينگي امام داراي طرح کلي مستطيل شکل و طول 96 و عرض 4/97 متر است.
ينگي امام بناي چهار ايواني داشته که شاهنشين آن در قسمت شمالي قرار گرفته است. اين کاروانسرا 6 اطاق و 6 رواق به صورت سهتايي در دو طرف ايوانها دارد و سردر ورودي آن در قسمت جنوبي قرار گرفته که به دو قسمت تقسيم ميشود با قوس خارجي و رواقهاي بيروني که با طاق گهوارهاي شکل و نيم بيضي آن هماهنگ است.
اين کاروانسرا که در دوره صفويه به منظور اقامت و اسکان زايران و مسافران احداث شده بود، در دوران قاجار به مدرسه تبديل شد وپس از تقسيمات اراضي ساوجبلاغ مدتهاي طولاني مقر ستاد فرماندهي نيروي انتظامي بود.
115
انتهای پیام/