به گزارش ميراث آريا( CHTN)، \"‌جونکوتانيگوچي\" در ديدار با قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با اشاره به اقدامات انجام شده در بم، اصفهان و چغازنبيل استقبال دبيرکل يونسکو از طرح موضوع ميراث غير ملموس توسط ايرانيان را مورد توجه قرار داد و گفت:‌مسئولان سازمان هر چه زودتر اقدامات اداري و اجرايي اين طرح را آغاز کنند.

وي با بيان اينکه ايران داراي ميراث فرهنگي بزرگ و غني است، اظهار داشت: ايران بايد از اين فرصت براي معرفي بيشتر ميراث و ارزش‌هاي تاريخي خود استفاده کند.

متخصص برنامه‌هاي فرهنگي دفنر منطقه‌اي يونسکو همچنين تاکيد کرد: ‌کمتر کشوري است که امکان بررسي موضوع ميراث غير ملموس را داشته باشد و بهتر است ايران از اين فرصت به درستي بهره گيرد.

وي با اشاره به موافقت‌نامه 15 اکتبر که در پاريس به امضا رسيد، گفت: بر اساس اين موافقت‌نامه مقرر شد تا تمام کشورها صندوقي را در يونسکو تشکيل دهند و تعاملات و همکاري‌هاي خود را يکپارچه کنند.

\"تانيگوچي\" زمان انعقاد اين تفاهم‌نامه را يک ماه پيش اعلام کرد و افزود: کشورها تنها 11 ماه فرصت دارند تا کارهاي تشکيل و عضويت اين صندوق را انجام دهند.

وي انجام کارهاي اداري و مصوبه مجلس را لازمه يک پروسه زماني طولاني دانست و بيان کرد:‌ لازم است که کشورهاي هر چه سريعتر براي انجام اين امور و ارائه پيشنهادات خود به يونسکو اقدام کنند.

اين مدير فرهنگي يو نسکو در ادامه ديدار خود با قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، موفقيت هنرمندان ايراني در کسب 6 مهر اصالت براي صنايع‌دستي و کسب امتياز کيفيت برتر براي يک محصول ديگر را به سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري تبريک گفت و اظهار اميدواري کرد: ايران مي‌تواند براي کسب امتيازات بيشتر براي صنايع‌دستي با کشورهاي همسايه تعامل بيشتري برقرار کند.

تانگوچي صنايع‌دستي ايران را بي‌نظير دانست و افزود:از آنجا که اهميت اين هنر – صنعت در سطح منطقه نيز شناخته شده، لازم است دست‌اندرکاران و متوليان صنايع‌دستي براي توسعه آن تلاش مضاعفي داشته باشند.

وي، پيشرفت برنامه‌هاي بازسازي شهر بم و سايت تاريخي چغازنبيل را مثبت ارزيابي کرد و گفت: تا 2 ماه آينده هياتي از يونسکو و ژاپن به عنوان سرمايه‌گذار براي بررسي روند پيشرفت کارهاي سايت مذکور به ايران سفر خواهند کرد.

بنابراين اين گزارش، \"بقايي\" نيز در اين ديدار براي آگاهي يونسکو از روند اجرايي کارهاي سازمان راه‌اندازي صندوق و ميراث غير ملموس اظهار داشت: کارهاي اجرايي و پيگيري اين اقدامات از سوي دفتر امور بين‌الملل انجام مي‌شود.

وي به نماينده يونسکو اطمينان داد که کارهاي اجرايي هر دو موضوع در زمان تعيين شده اجرايي مي‌شود.

اين مقام مسئول در خصوص صنايع‌دستي و برنامه‌هاي اين حوزه نيز توضيح داد: در دوره جديد توجه ويژه‌اي به صنايع‌دستي شده و معتقديم با برقراري ارتباط بيشتر شاهد توسعه اين هنر- صنعت در داخل و خارج از کشور خواهيم بود.

بقايي صنايع‌دستي را موجب برقراري ارتباط ميان ملت‌ها دانست و از اجراي برنامه‌هاي ويژه براي اين هنر – صنعت خبر داد.

وي در خصوص روند بازسازي شهر بم و سايت تاريخي چغازنبيل، پيگيري‌هاي مستمر يونسکو در بهتر اجرا شدن اقدامات فضاهاي تاريخي را مثبت ارزيابي و تاکيد کرد: تلاش مي‌کنيم تا آمدن هيات يونسکو براي بررسي روند کارهاي اين فضاها ساير کارهاي باقيمانده به سرعت انجام شود.


115/


انتهای پیام/

کد خبر 1386082140