وي افزود: تپه هگمتانه با توجه به برداشتهاي اوليه باستانشناسان و پژوهشگران بهعنوان هگمتانه باستاني و دربرگيرنده آثار دورههاي تاريخي به خصوص دوره ماد، هخامنشي و اشکاني شناسايي و بررسي شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان همدان خاطرنشان کرد: امسال عمده فعاليت سازمان در اين سايت ميتوان به عمليات نجاتبخشي، تعمير و مرمت ترانشههاي حفاري شده شامل آجر چيني و اندود کاه و گل، اشاره کرد.
بيات افزود: جستجو در جهت پيدا کردن شهر گمشده هگمتانه از سالها پيش آغاز و اظهارنظرهايي ازسوي محققين، باستانشناسان و سياحان ارائه شده است.
لازم به ذکر است؛ سازمان ميراث فرهنگي با توجه به اظهار نظرهاي پژوهشگران و باستانشناسان درخصوص دوره ماد و ديگر ادوار تاريخي و همچنين دريافت اطلاعات تاريخي اين اقوام به منظور هموار نمودن کار عمليات باستانشناسي، شروع به سرمايهگذاري و خريد پلاکهاي موجود در روي عرصه هگمتانه کرده است.
وي تصريح کرد: براساس سياستهاي سازمان ميراث فرنگي مرکزي، امسال بيشتر اعتبارات به پژوهش اضطراري نجاتبخش تخصيص يافته که اميد ميرود با پيگيري و مکاتبات صورت گرفته با سازمان مرکزي حداقل يک دوره حفاري در تپه هگمتانه براي سال جاري صورت بگيرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان همدان ساير اقدامات انجام شده در محوطه باستاني هگمتانه در سال جاري را برنامهريزي به منظور تخريب و ساماندهي املاک خريداري شده در عرصه و حريم تپه هگمتانه عنوان کرد.
بيات افزود: ساماندهي محوطه اداري،سرويس بهداشتي و خوابگاههاي موجود در سايت هگمتانه و عمليات مرمتي در کليساي گريگوري شامل ساب و بندکشي ضلع غربي کليسا به متراژ 100 متر، تجهيز و ايزوگام بام و ساماندهي سيستم روشنايي کليساي آنجلي، ساماندهي گورستان کليسا از ديگر اقدامات سازمان در محوطه باستاني هگمتانه است.
بنابراين گزارش؛ کليساي گريگوري در ضلع جنوبي محوطه باستاني هگمتانه قرار دارد و شامل دو کليساي بسيار زيبا متعلق به ارامنه آنجيلي و گريگوري و بناهاي تاريخي چون مدرسه، خانه کشيش، گورستان و حمام ارامنه است.
117
انتهای پیام/