وي افزود: از همان زمان دائمآ در حال مکاتبه براي کاوش محوطه شادقلي بوديم اما هيچگونه نتيجهاي در بر نداشت.
متقيان با بيان اينکه سازندگان برج هماکنون تنها 10 درصد از فضاي محوطه شادقلي را اشغال کردهاند، تصريح کرد: با توجه به اينکه اين محوطه ثبت ملي نشده است و سازندگان برج به تدريج در حال تملک خانههاي اطراف و تخريب آنها هستند تا بتوانند پروژه خود را توسعه داده و اجرا کنند.
به گفته وي، در سال جاري نيز سازمان ميراث فرهنگي قم موقعيت اضطراري اين محوطه را به سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اعلام کرده و پژوهشکده باستانشناسي تنها مجوز صادر کرده اما تا به حال اعتباري براي کاوش اختصاص داده نشده است.
متقيان در پاسخ به اين پرسش که چرا سازمان ميراث فرهنگي استان بودجه کاوش را نميدهد، به ميراث آريا گفت: سازمان اعتبار مصوبي را براي کاوش اين محوطه نداشته است. در صورتيکه پژوهشکده باستانشناسي مجوز و اعتبار لازم را بدهد سازمان ميراث فرهنگي استان آمادگي کامل براي کاوش را دارد.
وي در بخش ديگري از گفتگوي خود از انجام کاوشهاي صرف انتقاد کرد و افزود: هماکنون تنها محوطهها کاوش شده و مطالعات کتابخانهاي انجام ميشود و فضايي براي نمايش آثار به عموم مردم وجود ندارد.
رئيس ميراث فرهنگي قم ادامه داد: محوطهها بايد بعد از کاوش به سايت موزه تبديل شده تا مردم منطقه و گردشگران با تاريخ و آثار منطقه آشنا شوند.
خاطر نشان ميشود که بخشهايي از محوطه شاد قلي در راستاي احداث مسير پروژه عمارياسر به شدت تخريب شد. در همان زمان باستانشناسان شروع به کاوشهاي اضطراري کرده که در اين کاوشهاي آثاري متعلق به شش هزار سال پيش کشف شد.
هماکنون مجتعمي تجاري در بافت تاريخي روي آثار 6 هزار ساله در حال ساخته شدن است.
115/
انتهای پیام/