وي با بيان اينکه براي پيگيري قضايي پرونده اشيا جيرفت وکيل گرفتهايم، افزود: همچنين از چند کارشناسان انگليسي زبده نظر کارشناسي گرفتيم و آن را ضميمه پرونده کردهايم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري برگزاري چندين جلسه دادگاه براي اشياي مذکور را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: اما جلسات بهدليل نبود مدارک و مستندات بدون نتيجه، به زمان آينده موکول ميشود.
مشايي، تأکيد کرد: رأي دادگاه براي کشور ما بسيار حائز اهميت است اما زمان اعلام نظر دادگاه هنوز مشخص نيست.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري به اموال موجود در شيکاگو نيز اشاره کرد و گفت: هم کشور آمريکا و انگليس قوانين کنوانسيون 1970 را پذيرفتهاند اما نميدانيم چرا به مفاد آن عمل نميکنند.
وي در مورد سر سرباز هخامنشي نيز خاطر نشان کرد : تمام مسئولان سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري براي بازگرداندن سر سرباز هخامنشي با دارنده آن مذاکراتي انجام دادند و از طريق سفارت ايران نيز مالکيت ايراني اين اثر تاريخي به حراجي لندن اعلام شده بود.
مشايي تأکيد کرد: مسأله مذکور سبب شده بود که در مزايده فروش در سر سرباز هخامنشي هيچکس رقم پيشنهادي را نپذيرد و براي خريد آن اقدام نکند.
مشايي با بيان اين مطلب که در قوانين موجود بهطور واضح مالکيت دولتي اشيا پيدا شده توسط افراد مشخص نشده است، تصريح کرد: دولت انگليس از همين مسأله براي رأي ندادن به مالکيت اشيا تاريخي ايراني استفاده ميکند که با موافقيت مجلس با طرح دو فوريتي مالکيت دولت بر اشيا تاريخي اين مشکل حل خواهد شد.
M/120
انتهای پیام/