ايران و سري لانکا براي اجراي يادداشت تفاهم همکاري هاي گردشگري بين دو کشورکه درخرداد ماه سال جاري در تهران امضاشدبرنامه اجرايي به مدت سه سال و قابل تمديد براي سالهاي پس از ان امضا کردند.

به گزارش ميراث آريا (CHTN)در اين برنامه که به امضاي \"اسفندياررحيم مشايي\" زئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران و \"ميلينداموراگودا\" وزير گردشگري جمهوري دموکراتيک سوسياليستي سري لانکا رسيددو کشورپيرو توافقات به عمل آمده در خصوص توسعه روابط ومناسبات گردشگري با انجام مشاوره و مذاکره نسبت به برنامه اجرايي همکاريهاي گردشگري براي سالهاي 1386 تا 1389 با در نظر گرفتن قوانين و مقررات خود بر 11 بند توافق کردند.

بر اساس بند 1اين برنامه دو کشور با هدف انجام فعاليتهاي مشترک بازاريابي و ترويج مناسبات گردشگري در منطقه بازار ثالثي را از ميان کشورهاي عضو انجمن همکاريهاي منطقه اي جنوب آسياSAARC برگزيده و راه انداري تورهاي تلفيقي بين سه کشور را مورد تشويق قرار خواهند داد.

بر اساس ماده دو اين برنامه طرفين آمادگي خود را براي تسهيل تبليغ تيزرهاي تبليغاتي جاذبه هاي گردشگري دو کشور در رسانه هاي جمعي ملي دولتي کشورهاي مربوطه و کانال هاي تلويزيوني و رسانه هاي منطقه اي و بين المللي اعلام کردند.

بر اساس بند 3 اين برنامه طرفين از تاسيس دفتر اطلاع رساني گردشگري در دو کشو رحمايت کرده و تسهيلات لازم براي تاسيس و راه انداري دفاتر فوق رافراهم مي کنند.

بر اساس بند 4 اين برنامه طرفين همکاري دو جانبه در زمينه هتل داري ،اقامتگاه ،صنايع وابسته و استانداردهاي مهارتي،تبادل کارشناسان و متخصصين گردشگري هر دو کشور،برگزاري دوره هاي مشترک اموزشي در هر دو کشور (حداقل سالي 1 دوره)،تسهيل تبادل بورسيه هاي تحصيلي در زمينه گردشگري ،تسهيل اجراي برنامه هاي کمک آموزشي در زمينه هاي مهمانداري و دفاتر خدمات مسافرتي ، معرفي و تبادل اطلاعات دقيق و به موقع در ارتباط با موسسات علمي و آموزشي و تحقيقاتي گردشگري و اعزام و تبادل هيات هاي کارشناسي و متخصص با هدف تبادل تجربيات به دست آمده و استفاده از فناوري اطلاعات در زمينه گردشگري را مورد ملاحظه قرار مي دهند.

بر اساس بند 5 اين برنامه طرفين آمادگي خود را جهت تبادل هياتهاي خبرنگاري متشکل از 4 الي 6 نفر جهت ديدار يک هفته اي از کشور مقابل به منظور تهيه فيلم و گزارش از جاذبه ها و پتانسيل هاي کشور مربوطه و معرفي آنها در مطبوعات و رسانه هاي معتبر و تخصصي کشورمتبوع خود اعلام مي کنند.

گروه ديدار کننده هزينه انتقال بين المللي خود را متقبل شده و کشور ميزبان هزينه اقامت ،خوراک و حمل و نقل داخلي را در مدت اقامت هيات ميهمان برعهده خواهد داشت.

ترکيب هياتهاي اعزامي توسط کشورهاي متبوع مشخص شده و ميزبان برنامه مناسبي جهت انجام يک تور اشنا سازي و يا نظارتي (تحقيقي )ارائه خواهد داد.

زمان انجام اين سفر از طريق کانال هاي ديپلماتيک مشخص خواهد شد.

بند 6اين برنامه طرفين رامتعهد مي کند اقلام تبليغاتي از قبيل اسناد، لوح فشرده فيلم و نشريات ادواري در مورد جاذبه هاي گردشگري دو کشور و نيز آمار و اطلاعات در زمينه گردشگري آثار وابينه تاريخي را به صورت هر سه ماه يک بارو با حمايت و همکاري سازمانها و نهادهاي مربوطه مانندسفارت جمهوري اسلامي ايران در کلمبو و سفارت سريلانکا در تهران مبادله کنند.

بر اساس ماده 7 برنامه طرفين نسبت به معرفي و ايجادارتباط ميان مراکز علمي و آموزشي و پژوهشي دو کشور در زمينه گردشگري اقدام خواهند کرد.

براساس ماده 8 طرفين بخش هاي خصوصي خود را به همکاري بيشتر در زمينه برپايي نمايشگاههاي مشترک در دو کشور برنامه ريزي براي تبادل تورهاي مشترک و ...تشويق کرده و تسهيلات لازم را جهت حضور شرکتهاي خصوصي دو کشور در نمايشگاهها ،جشنواره ها ، سمينارها و هفته هاي فرهنگي در چارچوب وظايف سازماني خود ارائه خواهند کرد.

دربند 9 طرفين آمادگي خود را جهت تبادل هياتهاي سرمايه گذار علاقمند به سرمايه گذاري در بخش گردشگري کشو رمقابل اعلام کرده و نسبت به ارسال قوانين و مقررات پروژه هاي مشترک سرمايه گذاري و طرحهاي مربوط به صنعت گردشگري اقدام مي کنند.

سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران و وزارت گردشگري جمهوري دموکراتيک سوسياليستي سري لانکا مسئول و متولي مطالعه و هدايت طرح هاي سرمايه گذاري و ارائه آن به مقامات مربوطه است.

نظارت بر تمام طرح ها و يا برنامه هاي پيشنهادي که منتج به انعقاد قراداداد و يا اجراي طرح ب
اشدبه همراه تسهيل فرايند اجرايي براي مقامات سرمايه گذاري در کشور مربوطه بر عهده دو نهاد ياد شده است.

بر اساس بند 10طرفين به منظوراجراي اين برنامه اجرايي يک گروه کاري متشکل از مقامات و کارشناسان و نمايندگان بخش خصوصي گردشگري دو کشور تشکيل خواهند داد. جلسات اين گروه کاري به طور متناوب در هر يک از دو کشور برگزار خواهد شد.

طرفين مي توانند از بخشهاي خصوصي خود جهت شرکت فعال در جلسات اين گروه کاري دعوت کنند.

ترکيب گروه کاري و تاريخ برگزاري جلسات آن از طريق کانالهاي ديپلماتيک تعيين خواهد شد.
اين برنامه اجرايي از تاريخ امضا به مدت سه سال اعتبار خواهد يافت و پس از آن به طورخودکار براي مدتهاي مشابه ديگر تمديد خواهد شد مگر آن که هر يک ازطرفين 6 ماه قبل از انقضا مدت اعتبار از طريف کانالهاي ديپلماتيک و با يادداشت کتبي عدم موافقت خود را اعلام کنند./105



انتهای پیام/

کد خبر 1386082355