وي افزود: به لحاظ اهميت آب در فرهنگ کوير و کوير نشينان و نيز احترام و قداستي که آب در فرهنگ اسلامي ما دارد، اين مکان تبديل به موزه آب شد و در آن سعي شده اطلاعات لازم و ارزشمندي به بازديد کنندگان ارائه شود.
عباس زاده ادامه داد: سال گذشته 250 ميليون ريال براي اين بنا و آمادهسازي آن به عنوان فضاي موزه هزينه شد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان جنوبي اظهار داشت: خراسان جنوبي منطقهاي خشک و کويري است، از قديم مردم از روشها و شيوههاي مختلف، ابزار و سازههاي مختلف در جهت بهرهوري و استفاده حداکثر از آب ميکنند.
عباسزاده گفت: در اين موزه سازههاي آبي به دست آمده از دورههاي مختلف، بخشي از اطلاعات مردمشناسي، علمي و پژوهشي مرتبط با اين سازهها، آب انبارها، بندها و سدها و ضرب المثلهاي منحصر به فرد جمعآوري و به نمايش در آمده است.
بنابراين گزارش؛ اين موزه در آب انباري مربوط به دوره صفويه ساخته شده و طي 40 تا 50 سال گذشته از آن هيچ استفادهاي نميشد و به صورت مخروبه بوده است.
اين گزارش حاکيست ؛ آب انبار مزبور به دليل قرار گرفتن در انتهاي کوچه سنگي که در بازار قديم شهر بوده به آب انبار بازار معروف است.
عباسزاده آب گيري اين آب انبار را در گذشته از قنات\"کهن آب\" دانست و افزود: اين مخزن يک آبگير در ضلع غربي و يک سريز در ضلع شرقي و چهار دريچه از چهار سوي آب انبار براي تهويه و سرد کردن آن دارد.
117
انتهای پیام/