به گزارش ميراث آريا( CHTN)،\"سيد طه هاشمي\" معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري عصر روز گذشته در ديدار با وزير ميراث فرهنگي کنيا با بيان اين مطلب گفت: ايران کشوري تاريخي است و مي‌توان در کاوش‌هاي باستان‌شناسي قدمت و شکل‌گيري زندگي بشر را در طول چند هزار سال در اين سرزمين يافت.

وي افزود: اين موضوع نشان مي‌دهد که ايران مرکز فرهنگي بوده و حتي فرهنگ اين کشور در طول تاريخ روي ساير مناطق و ساير کشورها تأثير گذاشته است.

هاشمي با بيان اينکه قدمت کاوش‌هاي باستان‌شناسي در ايران بيشتر از 100 سال نيست، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون باستان‌شناسان و هيأت‌هاي علمي بسياري از محوطه‌هاي تاريخي را کاوش مي‌کنند و حتي در اين زمينه از حضور باستان‌شناسان ساير کشورها نيز استفاده مي‌کنيم.

کاوش‌هاي نجات‌بخشي موضوع ديگري است که رئيس پژوهشگاه به آن اشاره کرد و گفت: با توجه به روند رشد و توسعه در کشور بسياري از محوطه‌هاي تاريخي ايران در معرض نابودي است. بنابراين تمامي باستان‌شناسان کشور با کمک يکديگر در حال انجام دادن کاوش‌هاي نجات‌بخشي هستند.

هاشمي در ادامه به تبادل کارشناسان باستان‌شناسي ايران و کنيا اشاره کرد و افزود: ايران به دليل داشتن حوزه‌هاي مشترک فرهنگي با ساير کشورها اقدام به انجام پژوهش‌هاي مشترک در زمينه تاريخ و باستان‌شناسي کرده است. در همين زمينه باستان‌شناسان دو کشور ايران و کنيا نيز مي‌توانند با تبادل کارشناس از تجربيات يکديگر در علم باستان‌شناسي استفاده کنند.

وي تصريح کرد: ايران در سه حوزه ميراث تاريخي، طبيعي و معنوي آثار بسيار زيادي دارد. پژوهشگاه براي بررسي و مطالعه موضوعات اين سه حوزه پژوهشکده‌هايي را تشکيل داده است که از آن جمله مي‌توان به پژوهشکده مردم‌شناسي، پژوهشکده ابنيه و بافت، پژوهشکده باستان‌شناسي اشاره کرد.

\"سليمان راشد شاکومبو\" وزير ميراث فرهنگي کنيا نيز در اين ديدار گفت: ايران کشور تاريخي است و از تمدن غني برخوردار است و کنيا مي‌تواند از تجارب باستان‌شناسان اين کشور استفاده کند.

وي افزود: کشور کنيا از لحاظ تاريخي نسبت به ايران از سابقه کمتري برخوردار است. اما کنيا مجموعه کامل و عظيمي از فسيل‌هاي انساني و حيواني کشف‌شده که سابقه برخي از اين فسيل‌ها به چند ميليون سال مي‌رسد، دارد.

همچنين \"فارا \"مدير کل موزه‌ ملي کنيا با اشاره به همکاري اين کشور با کشورهاي غربي گفت: کنيا در زمينه هنر معماري در سال‌هاي گذشته همکاري‌هاي گسترده‌اي را با کشورهاي غربي داشته است، اما اخيرآ درصدد تغيير نگاه بوده و مي‌خواهيم همکاري‌هايمان را با کشورهاي شرقي توسعه دهيم.

وي ادامه داد: در همين زمينه امسال کنيا تفاهم‌نامه‌اي را با کشور چين در حوزه باستان‌شناسي به ويژه باستان‌شناسي زيرآب به امضا رسانده است. همچنين هم‌اکنون تعدادي از باستان‌شناسان کنيايي مشغول تحصيل در رشته باستان‌شناسي زيرآب در کشور چين هستند.

فارا با بيان اينکه هم‌اکنون فرصت خوبي است تا کنيا همکاري‌هاي ميراث فرهنگي خود را با ايران گسترش دهد، خاطرنشان کرد: کشور کنيا عضو کنوانسيون 1979 بوده و اخيرآ به عنوان يکي از کميته‌هاي اين کنوانسيون انتخاب شده است.

مدير کل موزه ملي کنيا با بيان اينکه يک اثر طبيعي کنيا و دو اثر تاريخي اين کشور ثبت جهاني شده است، تصريح کرد: شهر لامو با قدمت 800 ساله ، يک سايت باستاني با قدمت بيش از يک ميليون سال و کوه کنيا به عنوان اثر طبيعي اين کشور در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده است.

فارا ادامه داد: آموزش و ظرفيت سازي ، تبادل کارشناسان و استفاده از فناوري‌هاي نوين در حفظ و صيانت از آثار تاريخي از جمله زمينه‌هايي است که کنيا علاقه‌مند به همکاري با ايران است. همچنين مي‌خواهيم از تجربه‌هاي ايران در زمينه مرمت و بازسازي بناهاي تاريخي استفاده کرده و در اين حوزه کارشناسان مرمت آموزش‌هاي لازم را به مرمتگران کنيايي بدهند.

طه هاشمي در پايان اين ديدار اعلام کرد براي عملياتي شدن مفاد تفاهم‌نامه کارگروه‌هاي لازم به زودي تشکيل مي‌شود.

به گزارش ميراث آريا، در اين ديدار \"احمد خوشنويس\" رئيس پژوهشکده ابنيه و بافت، \"مرتضي رضوانفر\" رئيس پژوهشکده مردم‌شناسي و \"محمدکاظم خلدي‌نسب \" سرپرست بخش بين‌الملل سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري حضور داشتند.

115/









انتهای پیام/

کد خبر 1386082420