وي افزود: دولت در تصميمهاي خود، ايجاد بازارچهها و شهرکهاي صنايع دستي را در مراکز استانها، بخصوص استانهايي که قطب صنايع دستياند، در دستور کار قرار داده است.
هاتفي با بيان اينکه حمايت از بخش خصوصي براي ايجاد بازارچههاي صنايع دستي نيز در دستور کار قرار گرفته است، افزود: کوشک هنرمندان تهران نيز توسط بخش خصوصي و بستن قراردادي با شهرداري ايجاد شده است و تعدادي از هنرمندان در اين مکان فعاليت ميکنند. کوشک نيز کارگاههاي زنده توليد و فروش دارد و دولت نيز خود را موظف به حمايت از اين اقدامات ميداند.
وي ادامه داد: اکنون در اين کوشک حضور دارم که اتفاقهاي روي داده را در اين کوشک صنايع دستي ببينم تا کاري که از دست ما برميآيد، براي اين بخش انجام دهيم.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي ايجاد شهرکهاي صنايع دستي را از ديگر اقدامات مورد توجه دولت دانست و گفت: بعضي از محصولات صنايع دستي در کارگاههاي غير استاندارد توليد ميشوند که هنرمندان را اذيت ميکند و دولت براي اينکه فضاي مناسبي را در اختيار هنرمندان بتواند قرار دهد، ايجاد شهرکها و بازارچههاي صنايع دستي را در استانها مصوب کرده است.
وي اظهار داشت: مصوبه ايجاد شهرک و بازارچه صنايع دستي براي هفت استان کشور صادر شده است و دولت براي مطالعه آنها، 500 ميليون تومان اختصاص داده که درحال اقدام است.
به گفته هاتفي، مطالعات ايجاد بازارچه و شهرکهاي صنايع دستي در استانهاي سمنان، قزوين، زنجان و ايلام درحال انجاماند. براي 23 استان ديگر، مطالعات انجام و بهصورت پيشنهاد ازسوي معاونت صنايع دستي به دولت ارايه ميشود که تصويب خواهد شد و مقدمات اين کار نيز فراهم شدهاند.
وي افزود: پيش از دور دوم سفرهاي هيات دولت، امکان دارد که مصوبه ايجاد شهرک و بازارچه صنايع دستي براي استانهاي ديگر صادر شود؛ اما بايد پيش از آن، مطالعات مقدماتي انجام شوند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي در ادامه درباره رشتههاي منسوخشده صنايع دستي گفت: اکنون 255 رشته زنده در ايران وجود دارند و ايران جزو متنوعترين کشورهاي دنيا بهلحاظ تعداد رشتههاي صنايع دستي است؛ اما بعضي از رشتهها مانند نمدهايي که در گذشته در بيش از 17 يا 18 استان کشور توليد ميشدند، منسوخ شدهاند و کمتر در اين رشته کار ميشود؛ ولي در آخرين نمايشگاه صنايع دستي در آلمان، کاربردهاي جديدي از نمدمالي تعريف شده بود.
وي ادامه داد: کارشناسان اين سازمان از کاربرد جديد نمدمالي عکسهايي تهيه کردهاند که به استانهاي با پيشينه توليد نمد ارايه ميدهند تا اين رشته را احيا کنند.
هاتفي افزود:نبود توجه اقتصادي، عامل مهم اثرگذار بر منسوخ شدن برخي از رشتههاي صنايع دستي است؛ اما درحال حاضر کارشناسان اين معاونت درحال مطالعه و بررسي اين رشتهها هستند تا در صورت امکان و نياز، احيا شوند. فکر ميکنم در سال 1387 تعداد قابل توجهي از رشتههاي منسوخشده صنايع دستي کشور را بتوان احيا کرد.
114/
انتهای پیام/