به گفته وي پاسخگويي به اين سوال که هنر حجاريهاي مناطق همجوار چه تأثيري بر نگارههاي سنگي قلعه چالشتر دارد، يکي ديگر از سؤالات اصلي پژوهشگران و محققان در اين پروژه است و پژوهشگران بايد بعد از بررسي حدود 200 متر مربع نقوش سنگي به اين سؤالات پاسخ دهند.
آخوندي خاطرنشان کرد: نقوش به کار رفته در قلعه چالشتر نقوش گياهي، انساني، حيواني و نقوش اساطيري نبرد شير و اژدها، شير و گاو و سرديو بوده است.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي قلاع چهارمحال و بختياري با تأکيد بر اينکه اين نقوش روي سرستونها، ستونها و ازارههاي قلعه حک شده است،تصريح کرد: در بررسيهاي انجام شده پژوهشگران به اين نتيجه رسيدند که اين نقوش برگرفته از باورها و اعتقادات مردم منطقه بوده است که بعدها به شکل اسطوره و داستان براي نسلهاي بعد نقل ميشده است.
تدوين کتاب نگارههاي سنگي قلعه چالشتر از سال گذشته شروع شده و با پايان يافتن مراحلي تحقيقاتي سال آينده به زير چاپ ميرود.
سنگ و استفاده از مصالح سنگ همواره در احداث بنا، از ديرباز در ايران مورد توجه معماران بوده و حجاري و تراش سنگ نيز بر شکوه و عظمت دورههاي معماري ايران افزوده است.
\"قلعه چالشتر\" در استان چهار محال و بختياري تلفيقي از معماري دوران قاجار در ايران با معماري اروپايي است که با ستونهايي ايستاده از سنگ ، خودنمايي ميکند.
اين قلعه در منطقه \" چالشتر \" واقع شده، که در دوره صفويه مرکز حکمراني چهارمحاليها بوده و به وسيله کلانتران ،روستاها و مناطق تحت سيطره خود را کنترل ميکردند و پس از انتصاب \"حسين قليخان \" به عنوان ايلخان بختياري ، در اواسط حکومت ناصرالدين شاه، حکمرانان اين منطقه از حاکميت بر چالشتر خلع و تنها به زمينداران بزرگ تبديل شدند.
مجموعه قلعه تاريخي چالشتر که به \" قلعه خاني\" شهرت دارد،در ۱۱۰سال پيش در چالشتر ساخته شده است.
115
انتهای پیام/