وي افزود: تاکنون در بخش صنايعدستي تعاريف زيادي از صنعت دستي کشور ارائه شده است که هر کس بنا به ذوق، سليقه و برداشتي که از هنرهاي سنتي و صنايعدستي دارد اين مجموعه بزرگ را تعريف ميکند.
هاتفي ادامه داد: عدهاي معمولا توليدکننده را کاسب، بيقرار و برخي نيز فکر ميکنند که آنها براي امرار معاش مشغول فعاليت در حوزه هنرهاي سنتي و صنايعدستي هستند. اين در حالي است که هماکنون ايران يکي از بزرگترين توليدکنندگان صنايعدستي در دنيا است.
به گفته وي امروز بيش از 255 رشته فعال صنايع دستي در کشور وجود دارد و هنرمنداني بسيار نجيب، پرتلاش و کمتوقع در اين عرصه تلاش ميکنند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي گفت: در بحث هنرهاي سنتي و صنايعدستي، ICT ميتواند نقش تأثيرگذاري داشته باشد. چنانکه در دنياي امروز بهرهگيري از اين فناوري در ياري رساندن به ساير علوم حرف نخست را ميزند و در حوزه انتقال فرهنگ نيز معرفي، اطلاعرساني و خريد و فروش محصولات صنايعدستي کشور به جهانيان به عنوان يک گام مثبت تلقي ميشود.
وي ادامه داد: مشخص است که جايگاه هر صنعتي در کشورها با کشورهاي ديگر متفاوت است. دليل اين تفاوت را بايد در نوع استفاده، نياز و پارامترهاي مختلفي دانست که در کاربرد يک فناوري وجود دارد.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي با اشاره به اين موضوع که يکي از کارهاي مناسبي که در معاونت آغاز شده، کاربرد فناوري اطلاعات در صنايعدستي است، خاطرنشان کرد: ديجيتالي شدن مؤلفههاي مؤثر در زندگي بشر امروزي اعم از تجارت، بازاريابي، آموزش اطلاعرساني و ارتباطات و حتي حمل و نقل يک واقعيت غير قابل انکار است.
هاتفي با اشاره به اينکه براي بازرگاني و صادرات نيازمند بهرهگيري از IT ، ICT ،NGO ها، دانشجويان و فارغالتحصيلان رشتههاي مختلف صنايعدستي هستيم، گفت: بايد هر چه سريعتر از تصديگري دولتي خارج شويم.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: برگزاري جشنواره عکس هنرهاي سنتي و صنايع دستي از ديگر برنامههاي اين معاونت قرار گرفته است.
طراحي بازيهاي رايانهاي صنايعدستي نکته ديگري است که هاتفي به آن اشاره کرد و گفت: ميتوان با حمايت بخش خصوصي به طراحي بازيهاي رايانه اي صنايع دستي پرداختته و نحوه ساخت سفال يا محصولات قلمزني را از کودکي به افراد اموزش داده يا آنرا رد زندگي مردم وارد کنيم.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي ادامه داد: اين امر ميتواند يکي از ابزارهاي تأثيرگذار در رونق صنايع دستي باشد.
وي تصريح کرد: يکي از مشکلات جدي ما درصنايع دستي نوآوري در طراحي است که بايد اين موضوع متناسب با ذوق ،سليقه و ايده هاي موجود در جامعه ايجاد شود.
هاتفي درادامه با اشاره به رشتههاي منسوخ شده صنايع دستي افزود: با وجود آنکه احيا کردن اين رشتهها چندان اقتصادي نيست ولي به عنوان متولي هنرهاي سنتي و صنايع دستي درتلاش هستيم که بخشي از اين رشتهها را احيا کنيم .
به گفته وي تنها راه احياي رشته هاي منسوخ شده کاربردي کردن اين رشتهها است .
وي در پايان با بيان اينکه نمايشگاه صنايع دستي برتر درتبريز 20 خرداد ماه سال آينده برگزار ميشود تصريح کرد: دراين نمايشگاه قرار است جشنواره فيلمهاي آماتوري صنايع دستي را در زمينه ارائه فيلم داشته باشيم.
انتهای پیام/