به گزارش ميراث‌آريا(chtn)، \"افشين کياني\" رئيس شتاب بانک مرکزي در‌ همايش کاربرد فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات در حفظ،‌ احيا و توسعه‌ هنرهاي سنتي و صنايع دستي با بيان اين‌که براي حمل و نقل آسان صنايع دستي بايد قراردادي ميان شرکت پست و معاونت صنايع دستي ايجاد شود، گفت: اين اقدام در دو استان اصفهان و تهران صورت گرفته است و بايد گسترده‌ تر شود.

وي ادامه داد: اين شبکه قول مي‌دهد، هر صنعت‌گري که در يکي از بانک‌ها، حساب شتابي داشته باشد، پرداخت‌هاي اينترنتي به آن حساب ارجاع شود. اگر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پرتالي ايجاد کند و هنرمندان به بهترين شکل محصول خود را معرفي کنند و بانک مرکزي تضمين پرداخت‌ها را بدهد و حمل و نقل صنايع دستي در قراردادي برعهده‌ي شرکت پست قرار گيرد، مي‌توان اميدوار بود که فروش در سال 87 و 88 در صنايع دستي تحول يابد.

کياني راه‌اندازي رشته‌اي که چگونگي معرفي آثار صنايع دستي هنرمندان را با استفاده از تکنولوژي فن‌آوري اطلاعات آموزش دهد، ضروري دانست و خاطر نشان کرد: اين کار ساده‌اي نيست، اما براي صنعت‌گر مفيد است، چون درحال حاضر هيچ رشته‌ صنايع دستي جز فرش، امکان پخش تيزرهاي تبليغاتي را در تلويزيون ندارد.

معاون نظارت اداره نظامهاي پرداخت بانک مر کزي تصريح کرد: زماني که صنايع دستي زير نظر وزارت صنايع و معادن بود، با ايران‌خودرو قراردادي بسته شد که بسته‌اي از صنايع دستي را در اين محصول قرار دهند و اکنون که خودروسازان ايراني، توليدهاي خود را به بعضي از کشورها صادر مي‌کنند، از اين فرصت براي ارايه‌ صنايع دستي کشور مي‌توان استفاده کرد.

رئيس شتاب بانک مرکزي ادامه داد: نگاه اقتصاد متعارف اين بود که دولت سرمايه‌گذاري کند و از اقتصاد نفتي خود براي ايجاد شرکت‌هاي بزرگ استفاده کند؛ اما در اقتصاد جديد، اين نگاه وجود ندارد و بايد توجه سرمايه‌گذاران را جلب و کالاي گردشگري و صنايع دستي را عرضه کرد و با فن‌آوري اطلاعات، اين کارها را نمي‌توان انجام داد. در فن آوري اطلاعات، بازار مجازي مي‌توان ايجاد کرد؛ اما بازاري براي صنايع دستي نمي‌توان پيدا کرد.

وي در ادامه ضمن توضيح و ارايه‌ تعريفي درباره‌ کارت‌هاي بانکي بدهکاري و اعتباري، گفت: کارت‌هاي اعتباري در نظام اسلامي طراحي نشده است و موضوع ربوي در آن مطرح است و پول مازادي که بانک‌ها دريافت مي‌کنند، ربا محسوب مي‌شود؛ اما راهکاري براي شرعي شدن اين معامله وجود دارد که هنگام خريد، کالاهاي مورد نياز را اقساطي مي‌توان خريد.

رئيس شتاب بانک مرکزي اظهار داشت: صنايع دستي به‌عنوان تنها رشته، اجازه دارد که کارت اعتباري را به مردم دهد تا صنايع دستي مورد نظر را اقساطي خريداري و مبالغ اين آثار را اقساطي به بانک پرداخت کنند. در اين صورت، سهم بازار صنايع دستي را مي‌توان افزايش داد.

معاون نظارت اداره نظامهاي پرداخت بانک مر کزي تصريح کرد: اکنون که صنايع دستي زير نظر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري است، براي خريد صنايع دستي در قالب کارت خريد، بودجه‌اي را اختصاص مي‌دهد و نياز است که قراردادي ميان اين سازمان و شبکه‌ بانکي کشور بسته شود تا کارت اعتباري اسلامي داشته باشيم.
114/



انتهای پیام/

کد خبر 1386082823