\"عبدالرسول وطن‌دوست\" رييس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي با بيان اين مطلب به ميراث آريا(‌‌ CHTN)، گفت: روز گذشته سفير کنيا به همراه مدير کل و رييس موزه ملي کنيا بازديدي را از پژوهشکده داشته‌اند.

وي افزود: بعد از بازديد جلسه‌اي با حضور رييس پژوهشکده ابنيه و بافت و سرپرست بخش بين‌الملل سازمان ميراث فرهنگي در پژوهشکده برگزار شد و در اين جلسه درباره آموزش نيروي انساني و متخصص در کنيا از طريق برگزاي دوره‌هاي آموزشي و همچنين حفاظت و مرمت اشياي موزه‌اي، سفال‌، پارچه و فلز صحبت و تبادل نظر شد.

\"وطن‌دوست\" با بيان اينکه هيأت کنيايي از وجود پژوهشکده مجهزي با عنوان پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي در ايران اظهار تعجب کردند، خاطرنشان کرد: تيم کنيايي بعد از بازديد دو روزه از پژوهشکده و آشنايي با نحوه مرمت سفال، پارچه، فلز و غيره، اعلام کردند که تصور وجود چنين پژوهشکده‌اي را در ايران نمي‌کرده‌اند.

به عقيده وي مشکل اصلي در موزه ملي کنيا نبود نيروي متخصص در حوزه مرمت اشياي موزه‌اي و نداشتن برنامه‌ريزي درازمدت است.همچنين بسياري از کشورهاي پيشرفته بعد از انجام پروژه در کشورهاي آفريقايي اطلاعات و دانش کافي را به آنها ارائه نمي‌دهند و همين موضوع باعث شده که کنيا يا ساير کشورهاي آفريقايي از داشتن نيروي انساني متخصص محروم باشند.

رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي درباره نحوه آموزش نيروي انساني کنيا، گفت: براي همکاري مشترک بايد ابتدا تيمي از کارشناسان مرمت و حفاظت و باستان‌شناسي به کنيا سفر کرده و به دقت وضعيت موجود در آنجا را بررسي و مطالعه کنند.

وي ادامه داد: با ارائه گزارش کامل از وضعيت ميراث فرهنگي کشور کنيا بايد اولويت‌ها، توانايي آنها مشخص شده و سپس برنامه‌ريزي‌هاي لازم انجام شود.

به عقيده \"وطن‌دوست\"براي شروع همکاري‌ها بهتر است ابتدا به علاقه‌مندان و کارشناسان کنيايي در حوزه مرمت و حفاظت اشياي موزه‌اي يا در حوزه‌هاي ديگر مانند بنا آموزش‌هاي لازم از سوي ايران داده شود. سپس گرايش‌هاي آنها مشخص شده تا دوره‌هاي تخصصي مرمت سفال، پارچه، فلز و غيره را ببينند. البته لازم است بعد از آموزش، پروژه‌هاي چندساله مرمت در کنيا تعريف شود تا در اين فاصله کارشناسان کنيايي تجربيات لازم را از مرمتگران ايراني بدست بياورند.

115



انتهای پیام/

کد خبر 1386082833