به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ،\"آقا نوري\" وابسته فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در بلغارستان در مراسم افتتاحيه اين همايش درسخناني از شعر مولانا بعنوان شعر شرقي با مضمامين بلندعرفاني و ديني ياد و اظهار اميدواري کرد: اينگونه همايشهاي علمي ابعاد بيشتري از مضامين عرفاني و معنوي شعر مولانا را به جهانيان بشناساند.

پروفسور\"فد وتو\" رئيس بخش شرق شناسي دانشگاه صوفيه نيز در اين مراسم گفت: فصاحت شعري مولانا، سنن گذشته را به ميراث برده و بتدريج تبديل به پديده ادبي شد و هيچ اشکال شعري وجود ندارد که از سوي وي به طور خارق‌العاده به کار نرفته باشد.

معاون دانشگاه صوفيه خاطر نشان کرد : مولانا با اينکه از واژه نامه غني و کنايه هاي فراواني استفاده کرده اما اشعارش از سبک صياق خاص و موزوني برخوردار است که روح هر شنونده‌اي را صيقل مي‌دهد تا جايي که صوفيان اشعار او را در فريادهاي عرفانيشان به کرات استفاده مي‌کنند و بدين حالت روح شنوندگان خود را مسحور شعر خود مي‌کند و اسرار عشق را براي آنان فاش مي‌کند.

فد وتو تصريح کرد: مولوي شاعر و عارفي بلند آوازه ايراني است که شعر او پديده‌اي نو و بي‌بديل و رکن اصلي فرهنگ مشرق زمين بشمار مي‌آيد.

120/


انتهای پیام/

کد خبر 1386083016