به گزارش ميراث آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي‌، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان‌غربي، در مراسمي که به همين منظور در حاشيه تالاب کاني برازان(روستاي خور خوره) برگزار شد ،\"مجيد يزداني\" عضو کميته طبيعت‌گردي سازمان ميراث فرهنگي‌، صنايع‌دستي و گردشگري کشور گشايش نخستين سايت را افتخاري براي آذربايجان‌غربي دانست و گفت: تا پايان سال 86 دومين سايت پرنده‌نگري در بوجاب گيلان افتتاح خواهد شد.

وي با اشاره به پتانسيل‌هاي غني ايران در رابطه با طبيعت‌گردي گفت: متأسفانه از لحاظ طبيعت‌گردي در کشور ضعيف هستيم و در اين زمينه سال‌هاست که کاري انجام نشده است.

وي آماده‌سازي زيرساخت‌ها و فرهنگ‌سازي را يکي از بهترين راه‌ها براي جبران خلاهاي موجود ذکر کرد.

يزداني با اشاره به موقعيت آذربايجان‌غربي از نظر نوع آب و هوا اظهار داشت: استان آذربايجان‌غربي به جهت پتانسيل‌هاي بالا و تنوع اکوسيستمي از ساير استان‌هاي کشور متمايز است.

يزداني در اين راستا جايگاه زيست محيطي استان را به‌عنوان محل تکثير و پشتوانه گوزن زرد ايراني مناسب عنوان کرد و افزود: با توجه به افزايش زاد و ولد گوزن‌زرد در اين منطقه حداکثر 270 گوزن براي جلوگيري از صدمه به محيط و بازسازي از استان خارج مي‌شوند.

وي با اعلام اينکه ايجاد سايت حيات وحش گوزن زرد راه‌اندازي شده است، تصريح کرد: تلاش مي‌شود تا اين گونه با ارزش گوزن زرد به زيستگاه اصلي خود در يزد انتقال داده شود و تاکنون نيز در اين زمينه 15 سايت شناسايي شده است.

عضو کميته طبيعت‌گردي سازمان ميراث فرهنگي‌، صنايع‌دستي و گردشگري کشور به خطر انقراض پرنده \"ميش مور\" در بوکان اشاره کرد و گفت: طبق آمار بدست آمده معلوم شده است که تنها بيش از 40 قطعه از اين پرنده باقي مانده که ما اميدواريم با کمک مردم و NGOها از انقراض اين‌ پرنده جلوگيري شود.

همچنين در اين مراسم \"محمد اشتري\" رئيس سازمان ميراث فرهنگي‌، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان‌غربي بااشاره به پتانسيل‌هاي غني شهرستان مهاباد، آينده اين منطقه را در زمينه گردشگري و جذب گردشگري داخلي و خارجي مثبت ارزيابي کرد.

وي وجود تالاب کاني برازان را يک ثروت عظيم براي شهرستان مهاباد دانست.

در ادامه مراسم \"کيومرث کلانتري\" مديرکل سازمان حفاظت محيط زيست آذربايجان‌غربي اظهار داشت: با ايجاد اين سايت پرنده‌نگري، گردشگران و طبيعت‌گردان داخلي و خارجي، پرنده شناسان، محققان، دانشجويان مي‌توانند در شرايطي مناسب از جاذبه‌هاي متنوع اين تالاب استفاده کنند.

وي خاطرنشان کرد: تالاب کاني برازان به‌دليل زيست و گذر گونه‌هاي کمياب و نادر پرندگان قبلاً به‌عنوان يک منطقه شکار ممنوع اعلام شده بود که ارتقا آن به حيات وحش در حال بررسي است.

مديرکل سازمان حفاظت محيط زيست آذربايجان‌غربي خاطرنشان کرد: براي حفظ محيط طبيعي اين تالاب هيچ ساخت و سازي در اين منطقه صورت نمي‌گيرد ولي امکاناتي مانند دوربين ، تلسکوپ براي گردشگران فراهم مي‌شود.

وي نقش ارزنده تشکل‌هاي زيست محيطي شهرستان مهاباد را در رابطه با حفاظت از عرصه‌هاي مختلف محيط زيست به‌ويژه تالاب‌هاي اين شهرستان مثبت ارزيابي کرد و افزود: با فعاليت اين تشکل‌ها و فرهنگ‌سازي انجام شده در منطقه در زمان حاضر شاهد کمترين تخلفات از نظر شکار و صيد در محدوده اين شهرستان هستيم.

تالاب کاني برازان مهاباد در زميني به وسعت 900 هکتار قرار دارد که همه ساله پذيراي ده‌ها هزار پرنده آبزي و کنار آبزي از 53 نوع و گونه بومي و مهاجر است.

استان آذربايجان‌غربي از معدود استان‌هايي است که داراي 30 تالاب و زيستگاه حيات‌وحش است که 4 تالاب آن در مجامع بين‌المللي به ثبت رسيده و مورد حفاظت قرار مي‌گيرد./104


انتهای پیام/

کد خبر 1386083054