به گزارش ميراث آريا (chtn)و به نقل از ايبنا \"محمود دولت‌آبادي\"يک نويسنده در واکنش به اقدام اخير بي‌بي‌سي مبني بر تاجيک خواندن رودکي بزرگ‌ترين شاعر پارسي‌گوي قرن چهار هجري قمري، منطقه‌اي کردن شخصيت‌هاي بزرگ پارسي‌گو را ناشي از تنگ‌نظري دانست و گفت:به طور کلي اصل را بايد بر زبان بگذاريم، زيرا از اين زاويه است که مي‌توانيم بين شعرا، نويسندگان و دانشمندان بزرگ تاريخ ايران؛ نقاط مشترک جست‌وجو کنيم.

وي خاطر نشان کرد : من با منطقه‌اي کردن شخصيت‌ها موافق نيستم؛ چرا که بي‌ترديد منطقه‌اي کردن شعرا و نويسندگان بزرگ پارسي‌گو، تنها ناشي از تنگ‌نظري است.

دولت آبادي با اشاره به اين که \"شخصيت‌هايي چون مولانا، رودکي و ابن سينا، همگي از شعرا، نويسندگان و دانشمندان پارسي‌گو هستند\"، خاطرنشان کرد: ملت‌هاي تاجيک، ايراني، افغان و ديگر ملت‌هاي پارسي‌زبان حاشيه، همگي زير نفوذ زبان پارسي بوده‌اند. رودکي و بزرگاني چون او نيز همگي در زبان پارسي است که تشخص پيدا مي‌کنند.

نويسنده «روزگار سپري شده مردم سالخورده» تأکيد کرد: با اين وصف به نظر من، اين که هر يک از اين بزرگان در کدام حوزه جغرافيايي متولد شده‌اند، اهميتي ندارد.

اين گزارش حاکيست ؛بي.بي.سي در گزارش خبري که اخيرا درباره مجسمه لنين منتشر کرده ، به تحريف تاريخ ايران پرداخته و رودکي - شاعر قرن سوم و چهارم هجري - را شاعر تاجيک معرفي کرده است.

بنا بر اين گزارش در متن خبر بي.بي.سي چنين آمده است: کمونيست ها قصد دارند در زماني که پارک محل قرار گرفتن مجسمه لنين بازسازي مي شود، مجسمه را به دفتر مرکزي حزب کمونيست منتقل کنند. در اين مکان مجسمه اي از رودکي شاعر تاجيک قرن نهم ميلادي و بنيانگذار ادبيات تاجيک قرار خواهد گرفت که معتقدند نماد ايدئولوژيک مناسب تري براي شهر محسوب مي شود.

به گزارش ميراث آريا ، آنچه مسلم است اين است که رودکي يک ايراني است و همگان او را پدر مسلم شعر فارسي و اولين شاعر ايراني که به سرودن شعر فارسي با استفاده از الفباي عربي پرداخت ، مي شناسند.

120/



انتهای پیام/

کد خبر 1386090121