\"عبدالمجيد شريف‌زاده\"رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري کشور با بيان اين مطلب به ميراث‌آريا(chtn) گفت:اين طرح به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارسال شده و تاکنون مصوبات اوليه آن گرفته شده است.

وي با بيان اينکه آن چه را که ما به عنوان گنجينه هاي از ياد رفته از هنر ايران تلقي کرده و از آن ياد مي کنيم، از سير دوره هاي متنوع رسيده و در اين راستا مهم اين است که چگونه کاستي هاي موجود را کاهش داده و در زمينه اعتلاي اين هنربهره مند شويم.

شريف زاده، مقام استاد و شاگردي در هنرهاي سنتي را به عنوان مهمترين گنجينه هاي فراموش شده دانست و تصريح کرد: آن چه که در دوران جديد در حال فراموشي است شناخت مقام شاگردي و استادي است.

به گفته وي؛ امروزه ما شاهد آن هستيم که چگونه شاگردان مي خواهند در اولين مراحل کاري به جاي استادان خود بنشينند.

وي تاکيد کرد:شاگردان بايد نسبت به اساتيد خود ارادت ورزيده و متوجه شوند که مقام استادي درچه جايگاهي قراردارد.

رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي سازمان ميراث‌فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري اظهارداشت: دربسياري از هنرهاي سنتي ما آداب متعددي وجود داشته که با فرهنگ ما خو گرفته ولي متاسفانه اکنون درحال فراموشي است.

شريف‌زاده افزود: در کار هنري رسالتي وجود داشته که شيوه هاي پرداختن به آن هنر را بيان مي کرد ولي متأسفانه تمامي اين رسالات به دست فراموشي سپرده شده اند.

وي يادآورشد: امروز شرايط بسيار سختي وجود دارد و آن چه که به عنوان فرهنگ بيگانه درفرهنگ ما رخنه پيدا کرده آداب آن است که درحال فراموشي است.
رئيس گروه هنرهاي سنتي فرهنگستان هنر افزود: وظيفه ما درمقابل هنرهايي که سابقه تاريخي دارند و نسل به نسل به ما رسيده اين است که از آن‌ها حفاظت کنيم و درنگهداري آن‌ها بکوشيم.
وي افزود: براي شناخت اين نوع هنرها ، پژوهش‌هاي مختلفي در شيوه‌ها، کار، ابزار، مواد و تکنيک‌هاي گوناگون وابداعات انجام مي‌گيرد.
شريف‌زاده پژوهش‌هاي اين پژوهشکده را شامل پژوهش‌هاي جامع و کاربردي بيان کرد و افزود:پژوهش‌هاي جامع به‌صورت يک موضوع واحد درسراسر کشور به اجرا درمي‌آيد.
وي گفت: اين پژوهش‌ها براي رسيدن به اطلس جامع هنرهاي سنتي يا پژوهش‌هايي مثل پژوهش دراحوال و آثار هنرمندان هنرهاي سنتي است.
رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري درمورد پژوهش‌هاي کاربردي نيز افزود: اين پژوهش‌ها متناسب با يک نوع هنر و تکنيک خاص صورت مي‌گيرد.
شريف‌زاده با بيان اينکه سالانه ‪ ۴۰‬تا‪ ۵۰‬ پژوهش توسط اين پژوهشکده انجام مي‌شود، افزود: امسال نيز ‪ ۵۰‬طرح پژوهشي با اعتبار بالغ بر دو ميليارد ريال متناسب با فعاليتهاي هنري انجام ميگيرد.
اين مقام مسئول درمورد حمايت ازهنرمندان نيز گفت: يکي از فعاليت‌هاي مهم اين پژوهشکده، ارزشيابي هنرمندان هنرهاي سنتي است و براي انجام اين امر هيات خاصي تشکيل شده است.
وي افزود: دراين هيأت هنرمندان متقاضي با تشکيل پرونده وارزيابي آثار آنها درگروه تخصصي هر رشته، درجه هنري دريافت مي‌کنند.
شريف زاده گفت:اين درجه‌هاي هنري از درجه يک تا پنج متفاوت مي‌باشد که درجه يک معادل دکترا محسوب مي‌شود.
وي اعطاي وام توسط سازمان به هنرمندان، برنامه‌ريزي براي بيمه هنرمندان را از ديگر برنامه‌هاي حمايتي از هنرمندان اعلام کرد.
شريف زاده درمورد برگزاري وارزيابي نمايشگاه سراسري صنايع دستي دراستان گلستان نيز گفت: برگزاري هرنمايشگاهي در سطح کشور فرصت خوبي را براي معرفي هنرمندان وايجاد شرايط مناسب براي آشنا شدن مردم با هنرهاي گوناگون فراهم مي‌کند.
وي با بيان اينکه همايش اصلي گنجينه‌هاي ازيادرفته هنرهاي سنتي در اواخر آذر ماه برگزار مي‌شود، گفت: برگزاري همايش بين‌المللي شاهنامه‌نگاري در ارديبهشت ماه و همايش بين‌المللي کمال‌الدين بهزاد وسلطان محمد را از برنامه‌هاي گروه هنرهاي سنتي فرهنگستان هنر ذکر کرد.
114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386090440